2024. április 19. - Emma

Mennyibe kerül egy légpuska?

Van az úgy, hogy az ember hoz egy döntést, aztán rádöbben, hogy ez még igencsak kevés a jó kivitelezéshez. Jelen esetben, amikor eldönti valaki, hogy beszerez magának egy légpuskát, azzal a döntést ugyan meghozza, de még ott a feladat, hogy melyiket is válassza.
2019. június 20. csütörtök 17:34 - HírExtra
 
Hatalmas választék van a piacon, és nincs ez másként a Katonadolog.hu webáruházban sem. Szerencsére minden egyes fegyvernél részletes leírást fog találni, ami nagyban megkönnyíti a választást.

Mi alapján érdemes dönteni?


Az egyik legfontosabb szempont például, hogy a 7,5 J érték feletti fegyverekre engedély szükséges. Ezt jó tudni, hiszen ha csak a saját telkünkön vagy kertünkben szeretnénk sörösdobozokra “vadászni”, akkor ezen érték alatti légfegyvert 18 éves kor felett szabadon vásárolhatunk. Ettől függetlenül fontos, és mindenképp egyszerű és biztonságos megoldás a fegyver bevizsgáltatása, és MKH kártyával való ellátása. Ha ez megvan, biztonságosan tudjuk majd szállítani is a fegyverünket anélkül, hogy problémát okozzon például egy közúti igazoltatás során.

Ha ennél nagyobb csőtorkolati energiával rendelkező légfegyvert vásárolunk, akkor az már lőfegyvernek minősül, és engedélykötelessé válik. Amennyiben megszegjük ezt a szabályt, akár letöltendő szabadságvesztést is kiszabhatnak ránk.

Milyen légfegyver kapható a Katonadolog webáruházában?

A jelenleg kapható egyik legolcsóbb modell nagyjából harmincötezer forintba kerül. Ez egy újabb generációs darab, könnyen kezelhető, valamint elmondható, hogy a vásárlók egyik kedvence a cég kínálatából. Fluoreszkáló irányzék tartozik hozzá, és a visszarúgást egy rajta lévő gumi csillapítja. A fegyver erős, strapabíró, alkatrészei kiállják az idő próbáját. Akár többféle extrával is meg lehet rendelni a cég webáruházából, ebben az esetben ez az ár emelkedhet is.

A webshopban olyan modellek is kaphatóak, amelyek alapvetően távcsővel és hangtompítóval vannak ellátva. Hasznos, ha az elsütőszerkezet is állítható. Az áruházban számos hasznos kiegészítővel rendelheti meg kedvenc fegyverét, de bizonytalanság esetén az elérhetőségeik bármelyikén kielégítő választ kaphat kérdéseire.

Fontos tudni azonban, hogy a légpuskák között olyanokat is találunk, melyek akár nagyobb vadak kilövésére is alkalmasak lehetnek, tehát érdemes óvatosan kezelni ezeket a fegyvereket. Nem játék!!

Légpuska fajták

Alapvetően kétfélét különböztethetünk meg, a rugós és a Co2 patronos változatot. A rugós fegyvernél a dugattyúkamrában lévő dugattyú végzi el a munkát, amelyet a rugó működtet. Amikor felhúzzuk a puskát, a dugattyú nyomja össze a rugót, és az elsütőbillentyű engedi ki. Ekkor a keletkező sűrített levegő lövi ki a lövedéket.

Ezzel szemben a Co2 patronos légfegyvereknél a patronban lévő sűrített gáz adja a lövéshez szükséges energiát, így lehetőségünk van akár több lövést is leadni egymás után újratöltés nélkül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását