2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ez a legjobb négy magyar egyetem

Négy magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education (THE) nemzetközi ranglistájára, amely a hallgatói véleményeket figyelembe véve, a környezet, a hallgatók és az oktatók aránya, illetve a piacképes tudás átadása alapján ítéli meg az egyetemeket - mondta a Szent István Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán pénteken.
2019. július 12. péntek 15:22 - HírExtra
 

Palkovics László hozzátette: a magyar felsőoktatási intézmények közül a Szent István Egyetem a 126-150. közötti helyen végzett, a Semmelweis Egyetem a 41., az ELTE és a Debreceni Egyetem a 151-200. helyen került be a rangsorba.

A rektor arról beszélt, hogy az agrár felsőoktatásban régóta akut helyzet van rendszerszintű problémák és az oktatási stratégia hibái miatt. Hangsúlyozta: megoldás lenne, ha a felsőoktatási intézmények hálózatban dolgoznának kapacitásaik, humánforrásaik legmegfelelőbb kihasználásáért.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója azt mondta, hogy az agrárszakma legtehetségesebbjeinek motivációra van szüksége, ezért Nemzeti Agrártehetség Program néven indítanak pályázatot, amelynek célja, hogy az agrárkutatásba bekerült fiataloknak évi egymillió forintos ösztöndíj biztosításával lehetőséget és motivációt adjanak a kutatásra.

A főigazgató a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken kitért arra is, hogy a hazai agrárkutatás megújításáért létrehozott gödöllői program a tervek szerint száz tudóssal fog bővüli a következő időszakban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását