2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Idén is Nyári Fesztivál

Különleges élmények, zenei programok, szabadtéri színházi előadások Budapest legkülönlegesebb helyszínein - ezt kínálja a Budapesti Nyári Fesztivál!
2009. június 12. péntek 11:10 - HírExtra
A már évek óta sikeres fővárosi fesztiválszervezők, turisztikai- és programhelyszínek valamint a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. szakmai összefogásával létrejött nyári eseménysorozat minden korosztálynak és érdeklődőnek egyedülálló kulturális kikapcsolódást és feltöltődést kínál.

Az ország egyetlen állandó szabadtéri színpadán, a Margitszigeti Nagyszínpadon a külföldi sztárok koncertjei mellett számos megaprodukció kerül bemutatásra. Itt kapott helyet Verdi legnépszerűbb, legmonumentálisabb operája az Aida, a már klasszikusnak számító Evita musical, amelyből készült filmet Budapest utcáin forgatták Madonna és Antonio Banderas főszereplésével, A királynő kalózai zenés kaland, valamint a legendává vált sztár életét felelevenítő Freddie Mercury emlékkoncert is.

Buda egyik közkedvelt parkjában, a közel 1000 férőhelyes Városmajori Szabadtéri Színpad a népszínház jelleget képviseli a kínálatban. Gyermekelőadások, zenés- és prózai klasszikusok, vígjátékok és tragikomédiák széles választéka kerül színpadra.
A Zenés Állatkerti Esték két különleges helyszínen, a kivilágított Pálmaház mellett, illetve a Japánkertben teremtenek rendkívüli nyáresti hangulatot. Találkozhatnak a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band, a Budapest Klezmer együttesekkel, valamint Orosz Zoltán és Barátaival. Idén először fellép Palya Bea, a Bolyki Brothers és a Kaláka együttes. A koncert mellett egy hangulatos sétával, illetve gyertyafényes vacsorával emelhetik az est fényét.

A Városliget szívében, gyönyörű környezetben, a Vajdahunyadvár lenyűgöző falai között idén nyáron is felcsendülnek a klasszikus zeneirodalom remekművei, valamint klezmer és dixieland koncertek a legrangosabb magyar és nemzetközi zenekarok közreműködésével.

A Dominikánus Udvar színvonalas operett estjei, a Prímáskirályok és a Budapest Klezmer Band előadásai, a Duna Művészegyüttes folklór műsora maradandó élményt nyújt minden vendégnek. A kivilágított Bazilika előtti Szent István téren, egy nyáresti operagálán minden operarajongó szívesen hallgatja a Trubadur, Parasztbecsület, Traviata, Aida, dallamait. Az operarajongók számos híres opera részesei lehetnek az Operaházban augusztus folyamán, ahol többek között Verdi: Rigoletto című operája látható, mely Rost Andrea pályafutásának 20 éves jubileumi ünnepe is egyúttal, akit ezúttal utoljára hallhatunk majd Gilda szerepében.

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. – együttműködve az egyes programok szervezőivel – teljes körű marketing eszközrendszerével segíti és koordinálja a Budapesti Nyári Fesztivál megvalósulását hazai és külföldi promócióját. A fesztivál programja kiemelt megjelenést kap a BTH eseménynaptárában, honlapján és hírleveleiben valamint a Cultural Adventure nyári kampányban. A BTH mindemellett plakátokkal, videospotokkal, műsorfüzettel, információs irodai népszerűsítéssel, jegyértékesítéssel valamint kiemelt hazai és külföldi promócióval segíti a rendezvény marketing tevékenységét.

Az angol és magyar nyelvű műsorfüzetek megtalálhatók a szállodákban, a BTH információs irodáiban és az egyes helyszíneken.

A Budapesti Nyári Fesztiválra több budapesti szálloda, így a Margitszigeti Danubius Grand Hotel valamint a Ramada Budapest Hotel külön csomagajánlatokat is kínál.
Jazz, dixieland, klezmer, színház és opera egész nyáron; több mint száz előadás olyan mesés színfalak között, mint a Vajdahunyadvár, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Hilton Dominikánus udvara, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Városmajori Szabadtéri Színpad, a Szent István tér vagy az Operaház - ez a Budapesti Nyári Fesztivál!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását