2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ősbemutatók és online közvetítés a Budapesti Nyári Fesztiválon

A gazdag programkínálat mellett színházi hajójáratokkal és online közvetítéssel készül a Budapesti Nyári Fesztivál.
2010. május 28. péntek 17:03 - HírExtra
Az idén különösen gazdag programmal igyekszik a látogatók kedvében járni a Budapesti Nyári Fesztivál. Júniustól augusztus végéig két helyszínen, a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad programjain áldozhatnak az érdeklődők a kultúra oltárán.

A szervezők idén két különleges szolgáltatással szeretnék teljesebbé tenni élményt, a színházi hajójáratok a látogatók élményeit hivatottak fokoznia ráhangolódás elősegítésével, míg azokhoz, akiknek nem áll módjukban élőben követni az előadásokat, online közvetítés juttatja el a produkciókat - tudtuk meg az Európa hajón tartott sajtótájékoztatón.



A kultúra Budapestre költözik

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Jókai Szegény gazdagokja nyitja a nagyprodukciók és új bemutatók sorát.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a „Pest Budára költözik” moniker alatt a Centrál Színhház négy sikerdarabjával, majd a „Szent Iván éjszakájától Szent Istvánig” alcímű színházi szemle programját tekinthetik meg a lelkes kultúrafogyasztók.

A hajós transzfer járatok a Jászai Mari térről, a Dráva utcától, ésa Zsilágyi Dezső tértől indulnak majd a Margitszigeti Nagyszálló és a Vadaspark kikötők felé, a járatokról bővebben a szabadter.hu oldalon olvashatnak (jegyvásárlás ugyanott, illetve az Interticket irodáiban és a helyszíneken).

Több előadást online követhetik azok, akik nem tudják élőben megtekinteni az előadásokat, különösen a fővárostól több száz kilométerre élő magyarországiak és a határon túli magyarok. A fizetős közvetítés a netszinhaz.com oldalon lesz majd elérhető.

Bad Boyz, futottak még


A Margitszigeten a Szegény gazdagok musical ösbemutatója mellett a Győri Nemzeti Színház előadásában a Kabaré, az Elton John-féle Aida, a Száztagú cigányzenekar huszonöt éves jubileumi koncertje, a Presidance Company és a Holdviola zenekar tánc-és lemezbemutató Hungarythm előadása, az Egy bohám rapszódiája Freddie Mercury emlékkoncert, a Borisz Godunov, és az ABBA szerzőpárosána Sakk című musical-koncertjének szabadtéri világpremierje, a Robin Hood musical magyar ősbemutatója (a tánckar szólistái a Bad Boyz tagjai!) és a Magyar Állami Népi Együttes előadásában a Naplegenda lesz majd megtekinthető.

A főszerepekben a világot jelentő deszkákra lépnek a színházi csillagok mellett a televíziós tehetségkutató műfajokban felbukkant új üstökösök is, példának okáért Puskás Peti, Oláh Ibolya, Tóth Vera, Tóth Gabi. Még Vikidál Gyula is lesz.



A „Pest Budára költözik” darabjai a Fekete Péter zenés játék, az Ájlávju …de jó vagy, légy más musical-revü, Woody Allen Central Park Westje, valamina 88. Utca Foglyai című vígjáték. A főbb szerepeket Magyar Attila, Básti Juli, Gubás Gabi, Simon Kornéllal, Oroszlán Szonja, Haumann Péter, Andrádi Zsanett, Balogh Anna, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter, Nagy-Kálóczy Eszter, Rudolf Péter, Puskás Tamás, Radnay Csilla, Kern András és Borbás Gabi játsszák majd.

A színházi szemle Szent Iván éjszakáján stílszerűen a hasonó című darabbal nyit és végigzongorázza a 2009/2010-es évad legfrissebb és legsikeresebb vidéki és határon túli elődaásait, rendezéseit. A repertoárban a klasszikus és ifjúsági daraboktól a zenés színházi darabokon át a vígjátékokig és kortárs darabokig megtalálható minden műfaj. Sor kerül például A kávéház (Goldoni), Karnyóné (Csokonay), a Képzelt riport, Cyrano (Rostand), Sóska, sültkrumpli (Egressy), Büszkeség és balítélet (Austen), Botrány az operában (Ludwig), Öt nő az esőben (Dunn) Játék a kastélyban (Molnár), Szentivánéji álom és Vízkereszt (egyaránt Shakespeare Vilmos).

Interaktív meseszínpad jövőnk zálogainak

A hétvégék a gyerekprogramok jegyében fognak telni, a városmajori helyszínen matinéelőadások, a Szent Margit romoknál reneszánsz délelőttök, a margitszigeti színpad bejáratánál interaktív meseszínpad várja jövőnk zálogait.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását