2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Itt a vega térkép: nem is vagyunk rosszak!

Vegetáriánus-barát országokról készült friss térkép, mely bemutatja, hol tud egy húsételt messzire kerülő éhes ember a leghamarabb számára megfelelő táplálékhoz jutni.
2016. november 28. hétfő 11:16 - HírExtra
 

Egész Európában nő a vegetáriánusok száma, így számukra nem mindegy, melyik országban tudnak számukra is megfelelő ételeket ajánló éttermekbe menni.

A vegetáriánus életmódról sokan sokfélét írnak (a teljes és feltétlel nélküi behódolástól a hangos kinevetésig és vad ellenkezésig) ám az biztos, hogy csökkenti az ember „carbon footprint”-jét, azaz a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok mennyiségét, főleg a szén-dioxidét (ezek hozzájárulnak a globális felmelegedéshez), de kutatások szerint a vega életmód 2050-re 8 millió ember halálát akadályozhatja meg.



A Jakub Marian által készített térkép jól mutatja a vegetáriánus-barát és kevésbé baráti országokat. Minél zöldebb az adott ország, minél nagyobb a szám, annél több ott a vega étterem. Az adatokat a HappyCow-ból vette, ami a világ legnagyobb vegetáriánus éttermeket összegyüjtő adattára. Az országokban látható szám azt mutatja, egymillió lakosra hány vegetáriánus étterem jut.

Ez persze a kisebb népességű országokban okozhat pontatlanságot, viszont érdekes megfigyelni, hogy a hatalmas lakosságú Oroszországban alig vannak ilyen éttermek.

Magyarország egész tisztességes helyen van...
Forrás: The Independent/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását