2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Spanyolt kell vernie Fucsovicsnak

Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos, míg Babos Tímea a tunéziai Onsz Dzsabúr ellen kezd a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
2019. január 10. csütörtök 12:14 - HírExtra
 

A főtábla csütörtöki sorsolásán kiderült, hogy a világranglistán karriercsúccsal 35. Fucsovics a nyitókörben a 65. helyen álló Ramosszal találkozik, aki ellen 1/2 a győzelmi mérlege. Tavaly a 26 éves magyar Genfben - ahol később élete első ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette - könnyedén verte 30 éves riválisát. Előző két összecsapásukat viszont a balkezes Ramos nyerte, mindkétszer a genovai challengertornán 2014-ben, illetve 2015-ben.

Fucsovicsnak bőven van megvédenivaló ranglistapontja az Australian Openen, ugyanis tavaly egészen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a későbbi bajnok Roger Federer állította meg.

Párosban a nyíregyháziak büszkesége a román Marius Copil oldalán indul, akit újévkor legyőzött Dohában.

A WTA-rangsorban 65. Babos Tímea első ellenfele egyesben az 58. helyezett, 24 éves Onsz Dzsabúr lesz, akivel 2/2-re áll a különmérlegük. Egy évvel ezelőtt a soproni teniszező a második fordulóig jutott a Melbourne Parkban, ahol a spanyol Carla Suarez Navarro búcsúztatta.

A 25 éves Babos párosban ezúttal is a francia Kristina Mladenoviccsal indul, akivel egy éve fantasztikus menetelés végén megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

Az már biztos, hogy az idei Australian Open is különleges lesz magyar szempontból, mivel Fucsovics és Babos a vegyes párosra is nevezett. Erre 23 éve nem volt példa: az előző magyar vegyes párost Grand Slam-tornán Köves Gábor és Temesvári Andrea alkotta az 1996-os wimbledoni bajnokságon.

Tavaly Babos az indiai Rohan Bopannával vett részt a vegyes párosok küzdelmeiben, és egészen a döntőig jutottak, ám ott meccslabdáról kikaptak a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását