2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Innen már csak feljebb van Dárdainak?

A címben megfogalmazott kérdés, lehet, hogy kijelentésként is megállná a helyét. De nézzük, hogyan kezdődött, és miként ért véget Dárdai Pál edzői karrierje a Hertha csapatánál.
2019. április 18. csütörtök 17:00 - HírExtra


Dárdai Pál 2015. február 5-én vette át a Hertha BSC irányítását, ekkor még szövetségi kapitány is volt a magyar válogatottnál, de később pont a berlini klub miatt nem vállalta a folytatást a válogatottnál. Dárdait minden a német fővárosi klubhoz kötötte, a játékos múltja, az edzői munkája, a gyerekei és a családja, így nem is lehetett kérdés, hogy élni fog ezzel a lehetőséggel, hogy egy Bundesliga csapatot irányíthat, amely egy komoly szakmai kihívás és nem gyakran fordulnak meg magyar edzők ilyen komoly bajnokságban.

A magyar szakember a 2015-ös kinevezésekor kieső helyen vette át a csapatot, de a bemutatkozás nagyon jól sikerült, idegenben nyertek 2-0-ra a Mainz ellen. A Herthát végül behozta a 15. helyre, ezzel megmenekültek a kieséstől. A következő évben a hetedik lett a klub, majd a hatodik helyre lépett előre, és az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

A folyamatos emelkedés tavaly megszakadt, mert a tizedik helyen végzett a csapat. Dárdai megteremtette a stabilitást a csapat körül egy kiesés ellen küzdő csapatból és egy szervezett, szerethető csapatot hozott létre Berlinben. Az idei szezon is jól indult a klubnak, összejött Dárdai első győzelme a Bayern München ellen.

Tavasszal azonban visszaesett a klub teljesítménye és elkezdődött egy negatív sorozat. A fővárosi együttes öt vereséget szenvedett egymás után, ilyen rossz szériája még nem volt a csapatnak a magyar vezetőedző irányítása alatt, és a klub jelenleg a 11. helyen áll a Bundesligában, de úgy látszik Dárdai alatt nagyobbak lettek az elvárások az előtte még a kiesés elől menekülő csapatnál.

A klub keddi tájékoztatásából kiderült, hogy a jelenlegi idényt Dárdai Pállal a kispadján fejezi be az együttes, de a 2019–2020-as kiírást már másik vezetőedzővel kezdi meg a Hertha. Tehát nyárig még láthatjuk Dárdait a Hertha kispadján és akár fogadhatunk is a csapat meccseire, vagy további Bundesliga küzdelmekre: bet365 belépés.

„Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és büszke arra, amit közösen elértünk ezalatt, de néha szükség van a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom elsődlegesen a szemem előtt, mert a Hertha örökké az otthonom marad” – nyilatkozta Dárdai a klub honlapján.

„Négy és fél év egyébként nagyon jó és konstruktív közös munkája hosszú idő. Most egyetértettünk abban, hogy az a helyes lépés, ha a Hertha BSC-nek lehetőséget adunk az új impulzusra. Pálnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a klubunk pozitív irányba haladt és fejlődött, és a Hertha család meghatározó személyisége marad a felnőttcsapat vezetőedzőjeként eltöltött időszaka miatt is" – mondta a sportigazgató Michael Preetz.

Dárdai egyébként 146-szor ült bajnoki mérkőzésen a kispadon. Az edzők örökrangsorában ezzel a harmadik helyre lépett előre. Csak Helmut Kronsbein (1966–1974) és Jürgen Röber (1996–2002) előzi meg.

A 2015-ös kinevezés óta 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege a magyar szakembernek.

Dárdai jövője még kérdéses, vannak ajánlatai, és a Bundesligában letett eredményei alapján nevet szerzett magának a szakmában, így tőle függ, hogy milyen utat választ magának, drukkolunk neki, és azt hiszem innen már csak feljebb van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bla
2021. január 20. 17:42
Tippmix tippek: https://tippmixtippek1x2.hu/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását