2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megoldás a hőség és napfény ellen

Nyári, tűző napsütésben gyakran érezhetjük túl melegnek lakásunkat. Kétségtelen, hogy azt szeretnénk, lakóterünket minél több természetes fény világítsa be, ezért olyan megoldást kell keresnünk, ahol a napsütés is megmarad, és a hőmérsékletet is csökkenteni tudjuk. Ha nem akarunk sötétítő függönyöket használni a kilátás miatt, vagy éppen mert nem illik otthonunk hangulatához, próbáljuk ki a hővédő ablakfóliát. Alkalmazásával egyszerre érjük el, hogy mindig kilássunk ablakunkon, másrészt védekezzünk a nap melege ellen.
2019. április 19. péntek 14:49 - HírExtra
 

A termék tulajdonságai

A hővédő fóliák közül kiváló választás a Tönung hővédő ablakfólia. Erről a termékről jó tudni, hogy nem víztiszta, felhelyezésével sötétedni fog a belső tér. Statikus, tehát ragasztó nélkül használható, saját kezűleg is gond nélkül feltehető, nem kell hozzá szakembert hívni. A fólián dupla védőréteg van, ezeket ne hagyjuk rajta! Arra is figyeljünk, hogy a fóliát mindig az ablak belső felére tegyük. A fólia UV védelemmel ellátott, ezáltal berendezési tárgyainkat sem fogja kiszívni a nap. Használható tetőtérben is, de mellőzzük használatát fémbetétes roló vagy redőny megléte esetén, mert a keletkező hő hatására megrepedhet az üvegfelület.







Hogyan alkalmazzuk?


A feltekercselt fóliát hengergessük ki. Előfordulhat, hogy a védőréteg az egyenesítéskor reped, de ez csak a védőréteg, a fólia ép marad. Az ablak legyen hűvös és tiszta. A fóliát 2-3 milliméterrel kisebbre szabjuk, mint az ablaküveg mérete. Miután lehúzzuk a védőréteget, az ablakot és fóliát mosószermentes vízzel permetezzük be. Helyezzük a fóliát az ablaküvegre úgy, hogy középről az oldalak felé haladva, simítóval nyomjuk ki a vizet a fólia és az üveg közül. Ha fent van a fólia, vegyük le a másik védőréteget is, majd a munka végén tisztítsuk meg az ablakot. A munkafolyamat egyszerű, és egymagunk is boldogulunk vele.

Amit még tudni érdemes

A hővédő fólia kiváló választás, ha a meleg és a napfény ellen is védekezni akarunk, de jó tudni, hogy elsötétíti a helyiséget, és méretre vágni sem könnyű. De ezek a hátrányok eltörpülnek amellett, hogy könnyen és gyorsan felhelyezhető, ugyanilyen egyszerűen levehető és újra felhasználható, tetőtérben is alkalmazható, hő csökkenést idéz elő, és megóv a káros UV sugaraktól. Ahhoz, hogy pontos és szép munkát végezzünk, ajánlott olyan eszközök használata is, amelyek még könnyebbé teszik a fóliázást. Ilyen a szike, mérőszalag, alumínium vonalzó, vágóalátét vagy simító. A kiválasztott fólia mellett ezekhez is könnyedén hozzájuthatunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását