2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Százmilliós pénzmosás

Két szolnoki férfi a gyanú szerint olyan céghálózatot működtetett, amely - főként internetes csalásokból származó - pénzeket legalizált, illetve tüntetett el. A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet - tájékoztatta az ORFK péntek reggel az MTI-t.
2019. május 17. péntek 14:29 - HírExtra
 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatala üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

A hálózatra összehangolt akcióban, egyszerre tizenkilenc helyszínen, csaknem kétszáz rendőr részvételével, a TEK bevonásával csaptak le kedden Szolnokon és több környező településen - írták.
Az NNI nyomozói lefoglaltak 83 millió forint készpénzt, ingóságokat, 236 millió forint értékben huszonkét gépkocsit, köztük több luxusautót.

Zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint félmilliárd forint értékben tizenhat ingatlant. A bűnszervezet tagjaitól és a hozzájuk köthető helyszínekről lefoglalt, illetve zár alá vett vagyonelemek összértéke mintegy 850 millió forint. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

A büntetőeljárásnak jelenleg tizenhárom gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két férfi mellett egy ugyancsak szolnoki illetőségű informatikust vettek őrizetbe, aki az illegális bevételek legalizálásában nyújtott segítséget. A bíróság csütörtökön mindhármuk letartóztatását elrendelte.

A szabadlábon védekező tíz gyanúsított között van ügyvéd és több irodai alkalmazott is - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását