2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A klímaváltozás "valós veszély" - jelentette ki szerdai szenátusi bizottsági meghallgatásán Kelly Knight Craft, aki Donald Trump amerikai elnök új jelöltje az ENSZ-nagyköveti posztra.
2019. június 20. csütörtök 07:21 - HírExtra
 

Craft, aki jelenleg az Egyesült Államok kanadai nagykövete, a szenátus külügyi bizottsága előtt hangsúlyozta, hogy szerinte az emberi viselkedés igenis hozzájárul a klímaváltozáshoz, amellyel okvetlenül foglalkoznia kell minden országnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad "aránytalanul nagy terhet" vállalnia az éghajlatváltozás következményeinek elhárításában, nem szabad olyan intézkedéseket hoznia, amelyek veszélybe sodorhatják a gazdaság növekedését.

Azzal érvelt, hogy a két legnagyobb károsanyag-kibocsátó országot, Kínát és Indiát senki nem kérte, hogy az Egyesült Államokhoz hasonló mértékű terhet vállaljon a klímaváltozás elleni küzdelemben.

"Tisztában vagyok azon tudományos eredmények jó részével, amelyek a klímaváltozásra és az embernek a klímaváltozásban játszott szerepére vonatkoznak, és ha megszavazzák jelöltségemet, a klímaváltozás elleni küzdelem szószólója leszek" - fogalmazott a nagykövetjelölt. Ezzel lényegében azoknak az aggodalmaikat hangoztató demokrata párti szenátoroknak válaszolt, akik kifogásolták, hogy korábban védelmébe vette a klímaváltozással kapcsolatban szkeptikus álláspontot. A demokrata politikusok felvetették azt is, hogy Craftnak és férjének jelentős érdekeltségei vannak fosszilis fűtőanyagokkal foglalkozó iparágakban, és Joe Craft az egyik legnagyobb amerikai szénkitermelő vállalat igazgatója.

A Trump-kormányzatot eddig erőteljes bírálatok érték mind környezetvédők, mind pedig tudósok részéről, mivel feloldotta az üvegházhatást kiváltó gázok visszafogását célzó szabályokat, továbbá bejelentette kilépését a párizsi klímaegyezményből. Kelly Knight Craft a meghallgatáson kifejtette, hogy a jövőre várható kilépés a párizsi egyezményből nem jelenti azt, hogy Washington lemondott volna a klímaváltozás elleni küzdelemben vállalt vezető szerepéről. "Nincs szükségünk tagságra ahhoz, hogy éljünk vezető szerepünkkel" - mondta a jelölt.

Craft Nikki Haley ENSZ-nagykövetet követné a poszton. Haley tavaly decemberben mondott le. Donald Trump jelöltje először Heather Nauert, a külügyminisztérium szóvivője volt, ő azonban családi okokra hivatkozva visszalépett a jelöltségtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását