A magyar egyházügyi törvény heves vitákat váltott ki és még ma sem csillapodnak a kedélyek. Az előzőekben Nagy János és Kisfaludy György mondta el véleményét. Most Fodor György az USUI Szellem Iskola alapítója nyilatkozott a HírExtrának.


Fodor Györgyöt Indonéziában értük útól, s mint azonnal kiderült, nem nyaralni utazott a dél-kelet-ázsiai országba. Elhagyta Magyarországot, mert úgy érzi a hatalom birtokosai többször belerúgtak, tönkretették az egyházukat, szétverték a gyógyító tevékenységüket, és egyáltalán nem látják szívesen őket hazájukban.

Kérdésünkre világossá tette, sosem akartak állami támogatást, semmiféle segélyt, pusztán az emberek saját felajánlásait. Ebből tudták fenntartani magukat, a gyógyítóikat. Az új egyháztörvény azonban ezt ellehetetlenítette. A gyógyítók nagy része külföldre távozott, mert úgy érzik, elkergették őket. Akik mindezek ellenére otthon maradtak, nyomorúságos körülmények között próbálnak gyógyítani.

Fodor szerint a jelenlegi kormány szembe megy saját alaptörvényével és a jelenleg hatályos magyar jogrendszerrel is. De mint mondja, nem tudnak kivel tárgyalni, nincs kompetens ember a kormányzatban. A gyógyító szerint ennek az egész „egyházi törvényesdinek” semmi köze sincs a vallásokhoz, a keresztény szeretethez meg végképp, pusztán politikai játszma az egész, melynek célpontja Iványi Gábor és a Magyar Evangélikus Testvérközösség.

Fodor György végül elpanaszolta, Magyarországra már akkor sem jönnének vissza, ha új vezetés lenne. Mint fogalmazott: „Elég volt abból, ahogy a magyar kormány bánik a magyar emberekért dolgozókkal. Tőből próbálták kitépni a segítő kezet, brutálisan. Más országokban ugyanezen tevékenységekért elismerést, támogatást, megbecsülést, segítséget kapunk. Minek mennénk vissza?”