Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére

Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra.

 
 Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével.



Famouscotta


A klasszikus panna cotta receptjéből igazi különlegeséget varázsolhatunk pár csepp skót nedű és egy kis gyümölcs segítségével.



Hozzávalók:

Panna cotta

1,5 dl tej

1 vaníliarúd

3 teáskanál cukor

1 narancs héja

0,5 l tejszín

7 g zselatin

4 cl The Famous Grouse



Szósz

Erdei gyümölcsmix

3 cl The Famous Grouse Smoky Black

4 eper


Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs releszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Forrást követően pedig 4 cl whiskyvel ízesítjük. Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött és átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú Smoky Black keverékéből készített szósszal és felkockázott eperrel tálaljuk.
Forrás: Red Lemon