Indokok, amiért a szolárlámpa jó megoldás a kert megvilágítására

A napfény erejének felhasználása az utóbbi időben egyre inkább előtérbe kerül. A napkollektorok, napelemek energiatakarékos üzemeltetésével környezetbarát és költséghatékony megoldást alkalmazhatunk otthonainkban az energiafelhasználás területén.

A szolárlámpák szintén a nap energiáját használják fel ahhoz, hogy egyéb energiaforrás nélkül szolgáltassanak fényt. A leggyakoribb alkalmazási területük a kert, a mömax szolárlámpái között pedig számos változatát fellelhetjük. A divatos és trendi formák mellett a hagyományos típusok közül is válogathatunk, épp ahogyan a kert egyéb kiegészítői megkívánják. De nézzük részletesebben, miért is érdemes szolárlámpákat alkalmazni a kertben.

Mi is tulajdonképpen a szolárlámpa?

A kifejezés egy olyan kerti lámpára utal, melynek energiaforrása a napfény. A lámpák rendszerint rendelkeznek egy napelemmel, mely a napenergiát átalakítja elektromos energiává, így képesek napnyugta után is világítani. A napelemekkel ellátott szolárlámpák között megtalálhatóak a különböző kerti fáklyák, lámpaoszlopok, falikarok és dekorációs világítótestek is.

Nemcsak azért kedvelt elemei a kert megvilágításának, mert környezetbarát megoldást nyújtanak, hanem sok szempontból praktikusabbak, mint a hagyományos lámpák használata. Nincs szükség hosszú kábelekre és a telepítésük is egyszerűbb és olcsóbb. Elektromos áram sem szükséges a működtetéshez, így önállóan, bárhová elhelyezhetőek a kertben, teraszon.

Biztonságos és dekoratív

Másik kiváló tulajdonsága a szolárlámpáknak, hogy általában mozgásérzékelővel vannak ellátva, így csupán csak akkor kapcsolnak be, ha valaki arra jár. Ezzel nemcsak energiát takarítanak meg, hanem biztonságosabbá teszik a kertet, bejáratot, hátsó udvart. A ház körüli sötét területek megvilágítására kiválóan alkalmasak.

Emellett hangulatosabbá és dekoratívabbá is teszik a kertet. A kínálat nagyon változatos, akár klasszikus, letisztult dizájnra vágyunk, vagy inkább a bohém stílusú, színes, esetleg állat formájú lámpákat kedveljük. A kis méretű világítótestek LED lámpákkal készülnek, melyek fogyasztása és élettartama kedvező.

Gazdaságos fényforrás

A mobilitásnak, egyszerű beüzemelésüknek köszönhetően nem kizárólag a ház körül tudjuk ezeket a lámpákat használni. Tökéletesen alkalmasak arra, hogy kempingezéshez vagy egy piknik helyszínén fényforrásként szolgáljanak. A környezetbarát megoldással a sötétben is biztonságban élvezhetjük az éjszakai kikapcsolódást. Gazdaságos fényforrásként semmilyen üzemeltetési költséget nem igényelnek, hosszú távon sokat spórolhatunk a világításon ezzel a kültéri megoldással.

Összességében elmondhatjuk, hogy a szolárlámpák változatos formái segítségével bárki tökéletes világítást telepíthet a kertjébe anélkül, hogy nagyobb beruházásra lenne szüksége. Az energiatakarékos lámpákkal hangulatossá és biztonságossá tehető otthonunk bármely szeglete.