2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A jó szex megfiatalít!

Egy jó orgazmus nemcsak megszépíti az embert, hanem még a ráncait is kisimítja, ráadásul fogyaszt, erősíti az immunrendszert és az önbizalmat is fokozza.
2009. augusztus 16. vasárnap 12:29 - Kővári Adrienn
Orgazmus. A legkellemesebb érzés a világon, amit a nők és a férfiak egyaránt imádnak. Az egész szexet megkoronázza, ráadásul rengeteg jótékony hatása van az emberi testre. Ki hitte volna? Képes megfiatalítani, fitten tartani és meg is szépíthet minket, sőt lelkileg egy helyre teszi az embert egy jó szeretkezés.

Összebújás közben olyan izgalmi állapotba kerülhet az ember, hogy sokszor észre sem veszi, hogy az izgalom az egész testére hatással van. Na de miért van az, hogy szex után fáradtabb az ember, vagy legalábbis jól esik neki egy kicsit fekve maradni? Azok, akik nem csak egyszer szoktak egy nap szeretkezni, azok még inkább átérezhetik ezt a fáradtságot.

A szex jótékony hatással van a testünkre és a lelkünkre is, s ez nem csak tévhit, hanem bizonyított tény.

Miért is jó ágyba bújni?

a
Erről se feledkezzünk meg!
Utolsó sorban lelkünkre is jótékony hatást gyakorol, hát még párkapcsolatunkra. A rendszeres szexuális életnek részese kell lennie egy ember mindennapjainak, főleg, ha kapcsolatban él. Sokkal kiegyensúlyozottabb az ilyen ember, ezért nem szabad sosem a fáradtság miatt hanyagolni a szexet. Akkor már régen probléma van, ha egy pár sosem bújik össze, s ezt mindig a munkára, és a stresszre fogják. Ráadásul, ha csak az egyik fél halogatja mindig a nagy pillanatot, akkor az könnyen félrelépésekhez vezethet.
Nem feltétlenül az ágyban kell szeretkezni, sokkal fontosabb, hogy ténylegesen csináljuk valahol. A nők jótékonyan tapasztalhatták, hogy a több szex hatására kisimul a bőrük, sokkal tisztább lesz, még több szex után már kiéltnek is nevezhetnénk egyes női arcokat. Nem véletlen, hogy kitisztul ilyenkor az embernek az arca, mert a pattanások, mitesszerek a rendellenes hormonháztartás miatt alakulnak ki. Viszont az orgazmus hatására a hormonok kiegyenlítődnek az emberi szervezetben, így szép lesz a bőrünk.

A másik olyan jótékony hatás, amit elsősorban a nők élvezhetnek – bár valamilyen szinten a férfiakat is pozitívan érinti: a megnövekedett mellméret. A vérbőség miatt a mell akár 25 százalékkal is megduzzadhat. Igaz, ez csak a szex alatti pillanatokra igaz, bár valaki esküdni merne, hogy neki hosszabb távra is megnőtt a melle a rendszeres intim pillanatok miatt. Ráadásul a menstruációt is szabályozza a rengeteg női hormonnak, az ösztrogénnek köszönhetően. Bár, mire a legtöbb nő eljut a rendszeres szexuális életig, addigra már fogamzásgátlót szednek, ami hasonló hatással bír.

Megfiatalít a rendszeres szex

Szó szerint, ugyanis nemcsak a pattanásokat tünteti el, hanem a ráncokat is. Egy-egy orgazmus öregedésgátló hormonokat szabadít fel, amit kisimítják a bőrt, és antidepresszáns hatásúak. Immunrendszerünket is erősíti a szex, így sokkal ellenállóbb lesz a testünk a betegségek ellen. Az orgazmus megnöveli a szervezetünkben az immunglobinok számát, és hatékonyságát, s ez lesz az oka a nagyobb ellenállásnak.

Szeretkezés után endorfin szabadul fel, amit egyszerűen csak boldogság hormonnak szoktunk nevezni a hétköznapokban. Ez található a csokoládéban is, s emiatt érezzük magunkat annyira kielégültnek, s nyugodtan szex után. S nemcsak boldogabbak leszünk utána, hanem az endorfinnak köszönhetően elálmosodunk, és alvásunk békés lesz.

A szívbetegségek kockázatát is csökkenti, hiszen a vérkeringés felgyorsul szex alatt, s ennek köszönhetően csökken a szívroham kockázata. Ráadásul fogyókúrázóknak mindenképp ajánlott, mert bizonyított tény, hogy a szex fogyaszt. Nagyon intenzívem megmozgatja az embert, s égeti a zsírpárnákat. Emellett erősíti az izmokat is.

A fentebbiekből jól látszik, hogy mennyire jótékony hatással van az emberre a rendszeres szexuális élet. Könnyen megeshet, hogy pontosan emiatt az okok miatt szereti annyira az ember, mert ennyire pozitív hatást gyakorol ránk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 16. 22:12
Ezt már én is észrevettem.Bár 81 éves vagyok,a szex után 21-nek érzem magam.Bár a feleségem 22-re tippel....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását