2024. április 29. - Péter
Legyen szó tűzijátékról, prostitúcióról, kultúráról, pornóról vagy futballról, szinte bármiről, Havas tanár úr megmondja a frankót. Azért újra rákérdeztünk a főpolgármester-jelölés körüli huzavonákra is.
2010. június 29. kedd 12:29 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét kérjük ki közéleti ügyekben. Politika, árvíz, állami ünnepek, szürke hétköznapok: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban. (Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Szőcs Géza, kultúráért felelős államtitkár szerint a pornóra és a giccsre külön adót kellene kivetni, hogy így a kulturális szempontból magasabb értéket képviselő produktumokat tudjuk támogatni. Mi erről a véleménye?

Én a pornóról írtam könyvet, és azt el kéne olvasnia az államtitkár úrnak. Ha hardot nem is, de a szoftot mindenképpen ajánlom neki, mert abban szó esik az iparág sajátosságairól. A pornóipar éppen zuhanórepülést hajt végre. Állandóan sírnak a zenészek, hogy letöltik a zenét, a filmesek, hogy letöltik a filmet, és bár a pornósokat ritkán hívják meg a stúdiókba, ritkán készül velük interjú, ők is sírhatnának, mint a fürdős kurva, hiszen elég nagy befektetéssel elkészítenek egy filmet, amit feltesznek az internetre, és az emberek ingyen letöltik.

Az internetbiznisz egyik alapja a pornó, a szex, és én úgy látom, hogy az államtitkár úr nincs otthon ebben a témában. A pornóra adót kivetni értelmetlen. Olyan lenne, mint annak idején a kutyaadó: többe került a regisztráció, mint amit behozott.

Mire vetne ki Ön hasonló adót?

Hát a prostitúciót már a jövő héten meg kellene adóztatni. Attól még, hogy Mária Országa vagyunk, több tízezer prostituált dolgozik itt. Ha megnézzük a bulvárlapokat, akkor látjuk, amint egészen elképesztő mennyiségben hirdetnek.

A prostitúció hatalmas üzlet, és az, hogy a Parlament Mária Országában máig nem tudta kijelölni a türelmi zónákat, azt jelzi, hogy iszonyatosan erős a parlamenti lobbi.

Itt több tízmilliárdról van szó. Fel kellene mondani a New York-i Egyezményt, kulturált nyugat-európai módra meg kellene szervezni az orvosok és a rendőrök által ellenőrzött bordélyházakat, külön negyedet kellene erre létrehozni — volt itt szó például a Népszigetről — tehát valamit csinálni kellene, csak úgy tűnik, ezt a lobbit nagyon nehéz áttörni.

Úgy néz ki, hogy Schmitt Pál lesz a köztársasági elnök. Ön szerint Scmitt megfelelő személyiség erre a pozícióra?

Mária Országa
A Regnum Marianum Magyarország régi katolikus elnevezése. Jelentése: Mária Országa (Királysága). A név abból a hagyományból ered, mely szerint az örökös nélkül maradt Szent István király halála előtt a Szent Koronát és az országot Szűz Máriának ajánlotta fel.
A legmegfelelőbb, aki létezik. Csapatban nyert kétszer olimpiai bajnokságot, egyéniben nem sikerült neki, és mint kiváló csapatember, úgy hiszem, nagyszerűen illeszkedik a jelenlegi államberendezkedéshez.

Horváth Csaba nyílt leveléből kiderül, hogy visszalépne a főpolgármester-jelöltségtől Bárándy Péter, Vágó István vagy éppen Kuncze Gábor javára, ha az LMP támogatná őket. Erről mi a véleménye?

Ha Horváth Csaba azt mondta, hogy visszalépne Vágó István javára, akkor sürgősen ki kellene zárni a pártból, és sürgősen pszichiátriai kezelésre küldeni. Ilyen hülyeséget én még életemben nem hallottam.

Vágó István remek társasági ember és nagy mókamester, de azért a Városházát komolyan kéne venni. Az ingyenes tömegközlekedés javaslata körülbelül olyan szintű, mint Vágó István főpolgármesterségének ötlete. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy ne csak pálinkát főzhessünk otthon, hanem atomerőművet is had lehessen építeni.

Orbán Viktor hétvégén a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatóján azt mondta, hogy az a rendőr, aki „félkatonai” szervezetben vállal szerepet dezertőrnek tekintendő. Ugyancsak Orbán Viktor a választási kampányban két pofont ígért a gárdának. Ez már az egyik füles?


Nem hiszem, hogy ez a kijelentés pofonminőségű volna. Annak idején Horthy börtönbe záratta Szálasit, úgyhogy én megvárom, mikor kattan egy fasiszta mögött a börtönajtó. Majd akkor beszélhetünk pofonról.

Egyébként azt gondolom a gárdáról, amit annak idején a munkásőrökről: nálunk a rádióban az volt munkásőr, aki alkalmatlan volt katonának, kövér volt és lúdtalpas.

Felmerült, hogy a tűzijátékra fordítandó pénzt egy az egyben az árvízkárosultaknak kellene átutalni, így nyilván elmaradna tűzijáték. A kezdeményezéshez már több város csatlakozott, Budapesten még nem tudni, hogy milyen forgatókönyv fog érvényesülni. Elmaradjon a tűzijáték?


Én adakozom az árvízkárosultaknak, három éve egymillió forintot adományoztam a bölcsődéknek, tehát arról szó nincs, hogy bennem ne lenne szociális érzékenység, viszont azt gondolom, hogy a tűzijáték hozzátartozik Szent István napjához. Úgy vélem, hogy rengeteg vidéki gyereket ilyenkor hoznak fel Budapestre, rengeteg pesti gyereket ilyenkor visznek ki a Duna-partra, hogy lássák, hogyan robbannak föl a világ legszebb városa fölött a petárdák.

Ráadásul olyan súlyos károkról van szó, amit nem is lehet enyhíteni két-háromszázmillió forinttal.

Újra előtérbe került a videóbíró mint lehetőség. Vasárnap egy érvényes angol gólt nem adtak meg, míg egy érvénytelen argentin találatot viszont igen. Maradjon a bíró a  tradíció nevében, vagy jöjjön a videó?

Maradjon egy bíró. Semmiképpen ne legyen videó, mert elkezdődne a percekig tartó pöcsölés, nem tudnák eldönteni, hogy hova állítsák a monitort, mert mi van, ha odasüt a nap. Semmi értelme nem lenne.

Ez nem amerikai foci, ami eleve dögunalmas, mert állandóan áll a játék, aminek következtében van idő két percig videót nézni. Ez egy baromság.

Jók a régi hagyományos módszerek. Most a sors igazságot szolgáltatott, hiszen annak idején 1966-ban Goef Hurst gólja nem ment be, de bent látták, most ez bement, de nem adták meg. Teljesen értelmetlen a videón gondolkodni, így van jól a futballban, ahogy most van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2018. február 19. 12:46
A Zalai Hírlap Online, zaol.hu mindenkori "moderátorainak":

Valószínűleg, egy nem kívánt terhességből született ő. Így aztán már a kezdetektől rendkívül frusztráló tényezőkkel kellett fejlődnie, felnőnie. Az óvodában (ha egyáltalán járatták oda szocializálódni?) a "O" /ami ugye nulla/ lehetett a jele. (Neki azt mondták, hogy az "kör", meg "karika".) Ott is és később az iskolában is örökké hátrányban volt. Mert ostobácska lehetett és saját ötletei nem igazán voltak. A kreativitás tőle oly messzire esett, mint anno a tizedik emeletről kihajított cumija. De már akkor rájött, hogy a gonoszkodás igazán örömteli kompenzáció minden negatív átéléseire. Súgott is (be) szorgalmasan az óvónéninek, majd a tanítóknak, tanároknak. De már az óvodában, avagy a játszótéren is a tehetségesebb kortársai szépre sikerült homokvárait diadalittas kéjjel megtaposta. Az iskolái végén bizonyára a politikai karrierben vélte felfedezni az "önmegvalósítás" fényes aranylétráját. Volt már KISZ titkár is, de főleg párt titkár lett idővel, elég hamar. Imádott zsarnok módon intézkedni, mások életét alattomos módszereket sem mellőzve keseríteni folyamatosan. (Elvárta a neki feltétlen megfeleléseket és a hízelgő-rajongó magatartást másoktól. Az sem zavarta, ha azok nem őszinték, csak ő érezhesse a hatalmát rajtuk és felettük.) Bár okosnak nem mondható, a háta mögött gúnyolódtak is rajta, akik fölé odahelyezte őt a rendszer. A rendszer, amely amikor nagyobbat fordult és változott, őt már a korosabb életciklusában érte. Próbált még ellenkező meggyőződést, a párttitkári múltjával meghasonlott ideológiát hangoztatni, ám akik ismerték, csak (ismét) kigúnyolhatták a háta mögött. Így érte el később a nyugdíjazása is. Onnantól pedig egyre kevesebb ember tartott tőle, sőt. És akkor (közben már) lett ez az internet. Elsajátította valahogy ő is csak a komputeres alap dolgokat. Egyszer aztán valamelyik utódja, szintén "vezető embertípus" (diktátor karakter) meglátta őbenne a "megfelelő embert" egy bizonyos internetes "őrző-védő feladatra": Így lett ő a weboldali, hírek alatti "fórumos", facebookos kommentelők MODERÁTORA.

Google tags: Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, Zalai Hírlap, zaol.hu, = Google Tags
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását