Kemoterápia vár Steiner doktornőre

Rákkal kell megküzdenie Steiner doktornőnek, azaz Végh Juditnak a Jóban Rosszban című szappanoperában.

Műtét és kemoterápia vár Végh Juditra. A csinos doktornő mellében szerepe szerint egy öt milliméteres csomót találtak, amiről kiderült: rosszindulatú daganat. Nemcsak maga a szereplő, Steiner Dóra, de megformálója, Végh Judit is nehezen dolgozta fel azt, hogy ilyen fordulatot vesznek az események a sorozatban.

„Megvisel engem is a szerep. Hiszen ilyen jelenetek után az ember nem tud csak úgy hazasétálni. Önkéntelenül is a betegség körül járnak a gondolataim. Nagyon nagy kihívás számomra eljátszani a rákkal küzdő beteget” – mesélte a Borsnak a színésznő, aki szerint a karakterével történt szörnyűség kiváló alkalom arra, hogy felhívják az önvizsgálat fontosságára a figyelmet.

„Én is az a típusú ember vagyok, aki nagyon ritkán jár orvoshoz, csak akkor, ha már nagyon muszáj. Éppen ezért ilyenkor nekem is kinyílik a szemem, és rájövök: fontos, hogy figyeljünk az egészségünkre” – mondta a Jóban Rosszban színésznője, aki kollégáival együtt csatlakozott az Egyenlő eséllyel a rák ellen kampányhoz is.

„Ma már szinte nincs olyan ismerősöm, akinek a családjában ne nézne farkasszemet valaki ezzel a betegséggel. A felkészülés során én is sok mindennek utánanéztem az interneten, és beszélgettem olyan nénivel, akinek leoperálták mind a két mellét. Nagyon megrázó volt” – emlékezett vissza Végh Judit.
Forrás: Bors/HirExtra