2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

A kormány hozzájárult a MALÉV eladásához

A kormány szerdai ülésén felhatalmazást adott az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt.-nek a Malév privatizációjának folytatására és egy állami vagyonkezelő cég létrehozására a légitársaság vagyontárgyainak kezelésére.
2007. január 31. szerda 16:45 - Hírextra
Veres János elmondta, hogy a kabinet felhatalmazása az ÁPV Zrt. január 25-i ülésén született döntést erősítette meg. Eszerint a kiválasztott vevőjelölttel - az orosz Airbridge Zrt.-vel - megkötendő megállapodás szerint a MALÉV vagyontárgyai egy állami vagyonkezelő társaság tulajdonába kerülnek és ezért a MALÉV új tulajdonosa használati díjat fizet majd, amiből a kormány az állami garanciával felvett hiteleket téríti vissza.

A szakminiszter részleteket nem árult el, mivel a privatizációs tárgyalások jelenleg is zajlanak. Veres János szerint egyébként február végére megszülethet a megállapodás.

Az ÁPV még szeptemberben hirdetett nyilvános ajánlattételi felhívással induló, tárgyalásos privatizációs eljárást a nemzeti légitársaság állami tulajdonban lévő 99,95 százalékos részvénycsomagjára. A privatizáció célja a társaság hosszú távú működésének biztosítása és a Malév biztonságos finanszírozásának megteremtése, állami szerepvállalás nélkül.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását