Halászó disznók
Halásznak az elvadultan élő házi sertések a Csendes-óceán déli részén lévő Tonga szigetén. A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké.
2007. február 5. hétfő 15:59 - Hírextra
A Mare című hamburgi folyóirat szerint, a tongai disznók úgy teszik változatosabbá - és proteinben gazdagabbá - jórészt kókuszdióból álló táplálékukat, hogy a tengerparton kagylókat, algákat és rákokat esznek, sőt a merészebbek hasig belegázolnak a vízbe, és kisebb halakat fognak.
"A disznók alapjában véve tudnak úszni, de a házi sertések normális körülmények között ezt önként nem teszik" - idézte a lap Michael Wendt állatorvos professzort. A hannoveri állatorvosi főiskola munkatársa szerint a Tonga szigeti intelligens állatokat vélhetően az ízletes eledel iránti vágy vitte rá életterük ilyetén kibővítésére.
A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké. A tongai sertések egyébként, amelyek ősei az európai felfedezők révén jutottak el a távoli vidékre, az egész szigeten megtalálhatók, amint táplálékot keresve fel-alá rohangálnak.
Forrás: MTI