2024. október 18. - Lukács

Újra készül szerb-horvát koprodukciós film

A délszláv háború kirobbanása után 16 évvel horvát és szerb színészek először készítenek együtt filmet, a forgatás tavasszal kezdődik. A Vecernji List című horvát napilap híradása szerint a Pont, ahonnan nincs visszatérés című alkotás lesz az első igazi s
2007. február 14. szerda 09:43 - Hírextra
A film rendezője a horvát Igor Galo lesz. Olyan neves színészek játszanak majd benne, mint Slavko Stimac, aki gyerekszínészként kezdte a pályáját Belgrádban, a szerb Milena Dravic, akit a nemzet színésznőjének tartanak és főként filmekből ismerik. Szerepet kapott a filmben Rade Serbedzija, népszerű belgrádi színész is, aki a délszláv háború kitörése után Hollywoodba ment, és több filmben karakter figurákat alakított.
A koprodukciós alkotásban játszani fog a 35 éves horvát Goran Visnjic, akit a magyar nézők a Vészhelyzet című amerikai sorozat Kovács doktoraként ismerhetnek, s Mustafa Nadarevic bosnyák születésű horvát színész, a Horvát Nemzeti Színház tagja. 
A film 1990-ben játszódik, egy évvel a háború kitörése előtt. Elindul Zágrábból egy autóbusz utasokkal Belgrádba, ugyanakkor indul Belgrádból egy kamion megrakva farönkökkel. (Kelet-Szlavóniában, a Duna mellett a szerbek ilyen farönkökből építettek barikádokat az utakon - ezt nevezték farönk-forradalomnak.) A Barátság és egység nevű autóúton, a határátkelőnél a két jármű összeütközik...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását