2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Putyin nem akar elnök lenni harmadszor

Az orosz elnök hivatala pénteken cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin az alkotmány módosításával harmadik időszakra is államfő akar maradni.
2007. március 30. péntek 17:30 - Hírextra
Előtte nem sokkal a felsőház elnöke, Szergeej Mironov vetette fel egy tévéműsorban, hogy meg kellene változtatni az alkotmányt, és lehetővé tenni, hogy Putyin indulhasson a 2008. márciusában esedékes következő elnökválasztáson. Erre reagálva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy "az elnök szerint szükségtelen és haszontalan lenne megváltoztatni az alkotmányt".

Mironov azt is javasolta, hogy egy-egy elnöki periódus idejét négy évről fel kellene emelni ötre vagy akár hétre. Mironov a Kremlhez közel álló Igazságos Oroszországért nevű párt vezetője.

A jelenlegi orosz alkotmány szerint Vlagyimir Putyin nem indulhat 2008 márciusában a következő elnökválasztáson, mert az már a harmadik államfői periódusa lenne egymás után. Putyin minden felmérés szerint népszerű, és korábban már több közigazgatási vezető is kezdeményezte, hogy változtassák meg az elnöki ciklusokat limitáló alkotmányt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását