2024. szeptember 28. - Vencel

Folytatódik a bokszmeccs a BKV és a szakszervezetek között

Szerdán folytatódnak a tárgyalások a BKV és a szakszervezetek között. A keddi egyeztetésen sem a bérekről, sem az elégséges szolgáltatásokról nem született egyezség. A BKV dolgozói jövő kedden hajnaltól teljes munkabeszüntetést terveznek.
2007. augusztus 29. szerda 10:36 - Hírextra
A BKV vezetése továbbra is a béren túli juttatásokban gondolkodik - mondta kedden a Független Hírügynökségnek a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Regőczi Miklós hozzátette: a januári 7 százalékos fizetésemelés után összesen 30 millió forintos iskolakezdési támogatást és a munkakörülmények javítását javasolták. A dolgozók folyamatosan a munkakörülményeik javítását kérték, ennek eleget téve azt is vállalták, hogy soron kívül felújítanak 260-270, a sofőrök pihenésre szolgáló épületet - tette hozzá Regőczi Miklós. A BKV továbbra is a januárban már megadott 7 százalékos emelés mellett van, a szakszervezetek ezen felül még 6 százalékot kérnek.

A szeptember 4-re kitűzött munkabeszüntetés reggel négytől egyig tartana, de Regőczi Miklós erről korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte délután négyig, ötig is eltart majd, mire helyreáll a rend. Kedd reggelig 158 alkalmi sofőr jelentkezett a BKV-nál, ők egy másfél napos tanfolyam elvégzése után ülhetnek volán mögé. A sofőrök bruttó 30 ezer forintot kapnának, egyrészt a felkészítés, másrészt a sztrájk napjára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását