2024. szeptember 28. - Vencel

BKV: végre egy konkrét ajánlat

Konkrét ajánlatot tesz a bérfejlesztésre a BKV vezetősége a mai bértárgyaláson - közölte Regőczi Miklós, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-vel.
2007. augusztus 31. péntek 13:43 - Hírextra
"Nincs plusz forrás, az üzleti terven belül kell maradni" - mondta az igazgató, aki szerint a kollektív szerződés bizonyos pontjainak "átmozgatásával" lehet megoldást találni.

A BKV vezetése eddig havonta és dolgozónként 15 ezer forintos béremelést ajánlott. Ezzel szemben a szakszervezetek még további hat százalékos bérfejlesztésre tartanak igényt.

Regőczi Miklós kitért arra is, hogy az esetleges sztrájk idején nyújtandó minimális szolgáltatás ügyében az a kötelező, amiben megállapodnak a szakszervezetekkel, "hiszen meg kell állapodnunk".
"Nem a fővárossal, nem postával meg a kórházakkal, hanem a szakszervezetekkel. A Fővárosi Közgyűlés egy ajánlást fogalmazott meg, és ebben az irányba szeretnénk megegyezni" - tette hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön fogadott el ajánlást a sztrájk idején biztosítandó minimális szolgáltatásról. Nemes Gábor a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VTVSZSZ) alelnöke akkor úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy ez nehezíteni fogja a kompromisszumos megoldást, mert "a BKV keze meg van kötve, mivel nyilván meg akar felelni a tulajdonos elvárásainak".

Az esetleges szeptember 4-i sztrájk idejére a szakszervezetek nullaszázalékos, míg a BKV 80-90 százalékos minimális szolgáltatást szorgalmaz. A Fővárosi Közgyűlés a 80-90 százalékos szolgáltatás biztosítását ajánlotta minimumként, ám ez semmire nem kötelezi a feleket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását