Az 1987-ben létrehozott megtisztelő kitüntetést, amelyet két évtizeden át mindig férfiak nyertek el, hétfőn este adták át Párizsban a valence-i La Maison Pic étterem séfjének. A 37 éves asszony a családi a hagyományt folytatja, hiszen a kelet-franciaországi városban 1889 óta működik família birtokában lévő vendéglő. A La Maison Pic februárban kapta meg a Michelin-kalauztól a harmadik csillagot, amivel csak nagyon kevés étterem dicsekedhet.
Anne-Sophie mintegy tíz éve irányítja a családi vállalkozást, és olyan forradalmi újítások fűződnek az általa bevezetett étrendhez, mint a libamájjal felszolgált nyers tonhal, a zöldborsós langoustine édesgyökérrel vagy a rebarbarás rombuszhal.
"Gyakran mondják, hogy a férfi séfek erősek a konyhatechnikai vonatkozásaiban, míg a nők a szívüket adják a főzésbe. Ami engem illet, mindig nagy figyelmet fordítottam a konyhatechnikára. Megőriztem a művészet klasszikus alapjait, és úgy alakítottam át, hogy áttekinthető, kreatív és látványos fogásokat tehessek az asztalra" - fejtette ki nemrég egy interjúban gasztronómiai elveit a 2007. év francia séfje.
Pontosabban idén: konyhaséfnője.