Az immár nyolcadik alkalommal tartott fesztiválon kezdetben elsősorban a helyi sajtgyár termékeit ismerhették meg a látogatók, idén azonban már kereskedők és számos helyi kistermelő is kínálja majd portékáját - mondta Horváth Zoltán, a rendezvény egyik szervezője az MTI-nek.
Hozzátette: a vendégek a tehéntejből készült finomságok mellett kóstolhatnak majd juh- és kecskesajtot, házias és fűszeres sajtkülönlegességeket is.
A jó sajtok elengedhetetlen kísérői a finom borok, így a borászok bemutatkozása sem maradhat ki a fesztivál programjából, de rajtuk kívül lesznek pékek, édességeket, biotermékeket kínáló kereskedők és éttermek is a kiállítók között.
A gyerekeket játszóház, kézműves-foglalkozás, mesedarab várja, az idősebbeket koncertek szórakoztatják majd.
Délután kezdődik a szakácspárbaj, melyre eddig mintegy kéttucat cég, intézmény, egyesület, baráti társaság és család nevezett. A verseny résztvevői készíthetnek sajtos ételt, levest, sültet, vadételt, hidegtálat, édességet vagy akár pörköltet is, de díjazzák a legszebben terített asztalt is. A csapatok az ételeket elkészíthetik a helyszínen - a pörkölt esetében ez követelmény is -, de otthonról hozott produkcióval is lehet versenyezni - közölte a szervező.