Ez annak is köszönhető, hogy igyekeznek a legkülönbözőbb pénztárcájú rétegeknek, a fiataloknak és a családosoknak egyaránt széles program- és szálláskínálatot nyújtani.
Bár a tél és a sízés a fő attrakció az elkövetkező hónapokban, azokra is gondolnak, akiket nem annyira a téli sportok vonzanak.
Időutazás történelmi szállodákban, Kulináris kalandok, Művészet, építészet és design - ezek az idei főbb témák. A történelmi szállodákat úgy igyekeznek kiválogatni, hogy abban valamennyi kategóriájú szálláshely megtalálható legyen, az egyszerűtől az ötcsillagosig.
A svájci ételek legtöbbje egyszerű és laktató, ugyanakkor a környező országok hatására alakult ki a változatos svájci konyha. A röszti, a polenta, a rizottó, a papet vaudois, amely egyfajta savanyú káposzta kolbásszal - egy-egy régió specialitása. Ugyanakkor a luxus-éttermek nagy része a világ legizgalmasabb kozmopolita ínyencélményeit nyújtja.
A fő attrakció, a tél most következik. Olyannyira, hogy a svájci idegenforgalmi hivatal reklámmondata szerint "A tél Wallisból származik". Hamarosan eljönnek azok a hetek, amikor több méteres lesz itt a hótakaró és a mesekönyvbeli hófehér telet errefelé 47, négyezernél magasabb hegycsúcson élhetik át az itt élők és ide utazók.
A téli sportprogramok közé igyekeznek minden évben becsempészni valami újat: a sí, a carving, a snowboard mellett egyre népszerűbb a nosztalgikus szánkózás és újabban a zorbozás: ez főleg a bátrabbaknak szóló merész téli időtöltés.
A zorb egy nagy, átlátszó műanyaggömb: ebben jól megfogódzkodva lehet lesiklani a havas lejtőkről - mondta az MTI munkatársának a Gerbeaudban rendezett tájékoztatón Urs Weber.