A gasztronómiai, ínycsiklandozó fesztiválra az ország szinte valamennyi tájegységéből érkeztek versenyzők, negyven csapat mérkőzhet meg a legjobb kakasból készült étel címéért. A sütés-főzésnél a részvevők számos "trükköt latba vethetnek", különleges, ritka fűszerekkel ízesítik az ebédnek valót - sorolta a távirati irodának a részleteket Szikszai Imre, a rendezvény egyik főszervezője.
A már elkészült remekeket szakmai zsűri kóstolja végig és bírálja el, utána közösen fogyasztják el a fogásokat az éhes bámészkodókkal - tette hozzá.
A főzőfesztivált természetesen más esemény is kíséri: lesz például kakas-szépségverseny, amelyre eddig több mint húsz tarajost neveztek be, de az is talál számára kedvére valót, aki nem a húsokat, hanem inkább a desszertet kedveli, ugyanis süteménysütő versenyt is tartanak.
A sütik sütői az édességek mellett olyan tájjellegű finomságokat készítenek, mint a kapros túrós, amit régen a kemencében sütöttek, vagy krumplis kalács, ami szintén nagy kedvenc volt minden családban.