2024. szeptember 8. - Mária, Adrienn

Robbanás egy magyar konvoj mellett

Robbanószerkezet lépett működésbe a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának egyik konvoja mellett Afganisztánban szerdán, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.
2007. október 17. szerda 16:46 - Hírextra

A közlemény szerint a robbantás következtében személyi sérülés nem történt, az egyik gépjárműben azonban kisebb anyagi kár keletkezett. Az egység biztonságosan visszaérkezett a táborba.

Az újjáépítési csoport állományából kijelölt bizottság az afgán rendőrséggel és a helyi szervekkel együttműködve megkezdte az eset kivizsgálását.

A vizsgálat jelenleg is folyik, az eddigi információk alapján nem állapítható meg, hogy a támadás célzottan a magyar konvoj ellen irányult volna - közölte a minisztérium.

Magyarország mintegy kétszáz katonával tavaly vette át a több mint 760 ezer lakosú, 21 ezer négyzetkilométer területű Baglán tartomány újjáépítési csoportjának vezetését Afganisztánban. Az idén és jövőre összesen 500-500 millió forintot biztosítanak a költségvetési tartalékból a különböző civil fejlesztési projektek megvalósítására Afganisztánban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását