2024. szeptember 28. - Vencel

Tisztítják a folyókat

Kína és az Európai Unió 175 millió eurós programot indított a világ legnépesebb országa két legnagyobb folyójának megtisztítására.
2007. október 17. szerda 11:18 - Hírextra

A Jangce- és a Sárga-folyó vízgyűjtőjének megtisztítására indított mintegy 44 milliárd forint értékű program keretében olyan környezetvédelmi politikát akarnak érvényesíteni, amellyel a Sárga-folyó középső szakaszán, főként Honan (Henan), Sanhszi (Shanxi) és Senhszi (Shaanxi) tartományokban, vissza lehet szorítani az ipari és a lakossági környezetszennyezést.

A pénzügyi alap segítségével - amelynek csaknem fele világbanki kölcsönből származik - a Jangce-folyó felső és középső szakaszán Jünnan (Yunnan), Kujcsou (Guizhou) és Hupej (Hubei) tartományokban a partok mentén fák ültetésével próbálják az ökológiai egyensúlyt helyreállítani.

Kína vízi útjai, legfőképpen az ország nagyobb folyói a gyors gazdasági növekedés következtében és a büntetőszankciók hiánya miatt veszélyes mértékben szennyezettek. Tavaly a Sárga-folyó egy szakasza a szennyezőanyagok következtében pirossá vált és a folyóban élő halfajok közel harmada elpusztult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását