2024. szeptember 28. - Vencel

Uniós támogatással csatornarendszer

Jórészt uniós forrásokból támogatott, 3,8 milliárd forintos beruházás eredményeként elkészült Cegléd szennyvízcsatorna-rendszerének első és második üteme - közölte a helyi Szennyvízberuházó Viziközmű Társulás elnöke szerdán az MTI-vel.
2007. október 17. szerda 15:50 - Hírextra

Kovács Gábor elmondta, hogy a 38 ezer lakosú alföldi város esetében különös jelentősége van a csatornázásnak, ugyanis ez a Pest-megyei, eredetileg mocsárra épült település mélyen fekszik, ezért gyakorlatilag már egy ásónyomnyira talajvizet lehet észlelni.

Mivel eddig jórészt derítőkbe terelték a szennyvizet, a talajvíz elszennyeződött, ugyanakkor főként tavasszal sok kertet belvíz borított. Ez pedig a zömmel vályogból készült régi épületek állagát nagymértékben rontotta, több család pedig vizes falak között voltak kénytelen élni - tette hozzá.

A 120 kilométernyi csatorna megépültével viszont 5.600 házat kapcsoltak be a rendszerbe, ezzel a város csatornázottsága már megfelel az országos átlagnak. A következő években kevesebb lesz a környezeti megterhelés, lassan megindulhat a talajvíz tisztulása.

A terv szerint a város vezetése ismét uniós forrásokra pályázik. További 2-3 milliárd forintos beruházással a még hiányzó, 50-60 kilométernyi szennyvízcsatorna is megépülhet. Ehhez a város kigazdálkodja a nyertestől elvárt néhány százalékos önrészt - hívta fel rá a figyelmet Kovács Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását