A háromfős csapatok a nevezési díj fejében megkapott 10 kiló sertéshúsból egyéni és sokszor titkos receptek alapján készítik el a vékonykolbászt, melyet helyben megsütnek, s ezt díjazza majd a zsűri.
Az idei fesztivál zsűrijének elnöke Kovács Lázár ételkreátor és vendéglős a hétfői megnyitón arra buzdította a jó hangulatban lévő versenyzőket, hogy bátran kínálgassák az őket bíráló zsűritagokat.
Ezen a 4 napos eseményen ugyanis a hagyományoknak megfelelően a hús mellett komoly szerepet kap a lélekmelegítő pálinka is, a Borvigadalom sátrában pedig hazánk tájjellegű borait kóstolgathatják a megszomjazott vendégek.
A csabai kolbászgyúrás ünnepélyes eredményhirdetése este 6-kor lesz, akkor derül majd ki, hogy ki alkotta meg idén a legjobb csabai kolbászt, de díjazzák a legszebben dekorált asztalt és a legvidámabb csapatot is.