Sok volt a zavaros, opálos levű, volt amelyiknek fehéres színű ismeretlen anyag úszott a tetején - állapították meg a tesztelés során a szakértők.
Némelyik üreges vagy éppen túl vastag héjú volt, illetve túlságosan ecetes, fura illatú. Akadt olyan is, amelyiket büdösnek találtak, de rothadt ízűre, penészesre és gépolaj "zamatúra" is akadtak.
Az uborkák többsége nem volt egyforma méretű, pedig ez is előírás. Kevés volt igazán ropogós, - pedig ez volna leginkább elvárható - inkább puháknak bizonyultak, ami önmagában hiba. A színük sem volt igazán olyan, ami gusztust teremt az evéshez, az olajzöld helyett többségükben inkább barnás-sárgára emlékeztetett az árnyalatuk.
A pepperónikkal nagyobb volt a szerencséje az ellenőröknek: a négy közül két igazán jóra bukkantak, amely nem volt agyonfőzve, ellenben gusztusos volt és csípett is - állapította meg a Kosár magazin csapata.
Ez utóbbi elvárható lenne a világon mindenütt egy pepperónitól, de kapható belőle csemegeváltozat is, érdemes tehát figyelni a feliratokat.