A franciák az 1980-as években kezdtek "csigakaviárt" enni, ám ez csak elszigetelt szokás volt, amelyet pár éve egy termelő, bizonyos Dominique Pierru élesztett fel.
Az egyik párizsi étterem, az Escargot Montorgeuil főszakácsa, Laurent Couegnas szerint Pierru áruja páratlanul finom.
Pierru csigafarmja hatvan kilométerre található Párizstól, Soissons mellett, ahol a csigák évente egyszer száz petét költenek. Pierru azt tervezi, hogy idén a csigatojások termelése eléri a 200 kilót, majd 2008-ban akár a 600 kilót is.
Miután összegyűjti és megtisztítja a petéket egy speciálisan higiénikus szobában, rozmaringgal megszórt tengervízbe teszi őket, majd csuprokba helyezi, amelyeket vákuumcsomagolással lát el.
Egy csupor csigakaviár (amelyben 120 gramm pete található) 200 euróba (50 ezer forint) kerül.
A párizsi étteremben egy kaviárból, különféle kiegészítőkből álló és csigakaviárral körített étel 31 euróba kerül.