2024. november 21. - Olivér

Egyen csigatojást!

Csigatojásokat termel egy francia vállalkozó; áruját francia, japán, belga és ausztrál éttermekben tálalják fel ínyenceknek.
2007. december 22. szombat 10:31 - Hírextra

A franciák az 1980-as években kezdtek "csigakaviárt" enni, ám ez csak elszigetelt szokás volt, amelyet pár éve egy termelő, bizonyos Dominique Pierru élesztett fel.

Az egyik párizsi étterem, az Escargot Montorgeuil főszakácsa, Laurent Couegnas szerint Pierru áruja páratlanul finom.

Pierru csigafarmja hatvan kilométerre található Párizstól, Soissons mellett, ahol a csigák évente egyszer száz petét költenek. Pierru azt tervezi, hogy idén a csigatojások termelése eléri a 200 kilót, majd 2008-ban akár a 600 kilót is.

Miután összegyűjti és megtisztítja a petéket egy speciálisan higiénikus szobában, rozmaringgal megszórt tengervízbe teszi őket, majd csuprokba helyezi, amelyeket vákuumcsomagolással lát el.
Egy csupor csigakaviár (amelyben 120 gramm pete található) 200 euróba (50 ezer forint) kerül.
A párizsi étteremben egy kaviárból, különféle kiegészítőkből álló és csigakaviárral körített étel 31 euróba kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását