2024. április 29. - Péter

Adni tudni kell

A magyarországi adományozási kultúra fejlesztése érdekében a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) létrehozott egy internetes portált, amelyet hírességek részvételével mutattak be a kedden a Merlin Színházban.
2008. január 30. szerda 07:00 - Hírextra
Az adhat.hu-n minden olyan szükséges információ, tipp, ötlet, adatbázis és technikai segítség megtalálható, amely a sikeres adományozáshoz szükséges lehet, mind a jótékonykodók, mind az adományokat fogadók számára - tájékoztatta a jelenlévőket Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója.

A NIOK portálján több mint tízezer szervezet közül lehet választani, amelyek valamilyen formában adományt várnak. A cél az, hogy az internet segítségével összehangolják az adományozók és az arra rászorulók igényeit.

A jótékonyság üzenetét többféle formában fogalmazták meg a Merlin Színházban megjelent hírességek, köztük Hajós András, Novák Péter és Spitzer Gyöngyi Soma. Ők rögtön fel is ajánlottak adományokat: Hajós András számítógépet, Novák Péter 100 darab művészfilmeket tartalmazó videokazettát, Soma pedig gyerekruhákat és játékokat.

A helyszínen a tájékoztató után alkalmat teremtettek a megjelenteknek a portál kipróbálására. Kitaláltak egy rövid adományozó játékot is.

Akik játszani szeretnének, azok között egy 100 ezer forint értékű adományozási lehetőséget sorsolnak ki. A győztes kiválaszthatja a portálról, hogy kiket szeretne támogatni és az alapítvány helyette átutalja az összeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását