2024. június 26. - János, Pál

Kormányzati segítséget várnak a viharkárok helyreállításához

Nagyszentjánoson kormányzati segítséget várnak a viharkárok helyreállításához, mert a Győr-Moson-Sopron megyei községben szinte minden épület megrongálódott - mondta a település polgármestere vasárnap az MTI-nek.
2008. március 2. vasárnap 14:48 - Hírextra

Unger Vilmos közlése szerint mintegy 200 épületben keletkeztek károk, közülük több háznak nincs biztosítása, ezért fordulnak a kormányhoz segítségért.

A polgármester elmondása szerint Szakács Imre, a megyei védelmi bizottság elnöke a Kisalföld című lapban közleményben tudatta, hogy vis maior káresemény miatt azonnali kormányzati segítséget kér a nagyszentjánosi károk mielőbbi helyreállításához.

A településen, ahol vasárnap délelőtt is szakadatlanul esett az eső, elsőként a tetők javításához láttak hozzá. Egy győri építőipari nagyvállalat takarófóliát ajánlott fel, amelyet a főutcán lévő lapostetős házak további beázásának megakadályozására használnak fel - mondta Unger Vilmos.

Az utcákat borító nagy mennyiségű törmeléket Borkai Zsolt győri polgármester felajánlása alapján a megyeszékhely hulladéklerakó telepére szállítják - tette hozzá a község polgármestere.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását