A túljelentkezés miatt a huszadik csapatnak a krumplis ételből a mini-Balatont kellett elkészíteni. A verseny végén a "prósza-mozaikokból" állították össze az ország "prósza-térképét".
A prószát 100 évvel ezelőtt a szegények eledelének is hívták, mert akkoriban az elkészítéséhez elegendő volt a reszelt krumpli, a liszt, a tojás és a tejföl. A fesztivál alkalmi szakácsai most bemutatták kreativitásukat: a boros prószától elkezdve a sonkás, tejszínes, mézes és gyümölcsős prószáig szinte minden változatot elkészítettek.
A versenyen nyugdíjasok, brókerek, egyesületek és intézmények csapatai vettek részt. A csapattagok egymást felváltva folyamatosan sütötték a prószát, amelyet a becsületkasszába dobott képletes összegért bárki megkóstolhatott.
A tér másik oldalán - a népi ételek udvarában - a testvérvárosok tartottak hagyományos ételeikből gasztronómiai bemutatókat. Akik mindeddig csak a szakácskönyvekből ismerték a szlovén, olasz és a német konyhát, most megkóstolhatták az igazi, nemzeti ételeket: a különböző töltésű kolbászokat, sonkákat, mazsolás kalácsot, édes-sós süteményeket és tésztákat.