2024. május 19. - Ivó, Milán

Tart a nyomozás a Trianon-megemlékezésen történt incidens ügyében

Tart a nyomozás a nyíregyházi Trianon-megemlékezésen történt incidens ügyében, amelyet kiemelten kezel a nyíregyházi ügyészség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
2008. június 26. csütörtök 11:30 - Hírextra
Szilágyi László elmondta: formálisan ugyan nem rendelték el a fokozott ügyészi felügyeletet a nyomozásnál, de a nagy országos visszhang miatt kiemelten kezelik az eljárást.

A szóvivő megerősítette, hogy rongálás vétségének megalapozott gyanújával folyik a nyomozás. Vizsgálják azt is, hogy az állítólagos "rasszista kijelentések és megnyilvánulások kapcsán történt-e bűncselekmény". A nyomozás befejezésének határideje augusztus elején jár le.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg által szervezett nyíregyházi Trianon-megemlékezésen, még június 8-án összetörték az egyik roma érdekképviseleti szervezet vezetőjének videokameráját, amellyel felvételeket készített, s a további tettlegesség kialakulását a rendőrök akadályozták meg.

Pongó Ernő, a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány elnöke akkor azt állította a rendezvényről tudósító újságíróknak, hogy a Nemzeti Őrsereg négy tagja származására utalva szidalmazta, amit ő is viszonzott, majd meg akarták ütni, de elhajolt, így a kezében lévő kamerát találták el, ami az aszfaltra esve összetört.

A romaszervezeti vezető feljelentése után a rendőrség azonosította azt az embert, aki megrongálta a kamerát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását