A sajtó előtt is bemutatkozott csütörtökön az a portugál séf, aki a Sziget fellépőinek főztjeit készítő konyhát irányítja.Miguel Vieira az MTI-nek elmondta: Európa-szerte számos hírességnek készített már ételt, köztük a spanyol királynak, George Michaelne
2008. augusztus 14. csütörtök 19:00 - Hírextra
A Szigetre számos különleges fogással készült. Levesei közül megemlítendő a hideg andalúziai gazpacho, főételei közül pedig a malac hasa alja lassú tűzön sütve, roston sült zöldségekkel.
Az étlapon továbbá szerepel még olyan meleg előétel is, mint a vadgombás rizottó, illetve olyan desszert, mint például az étcsokoládés narancstorta málnavelővel.
A portugál séf, akinek Budapesten van étterme is, olyan helyeken dolgozott eddig, mint a franciaországi Maison Pic és a molekuláris konyhájáról világhírű Ferran Adria spanyolországi El Bulli étterme, amely többször is megkapta a világ legjobb étterme címet.