2024. június 1. - Tünde

Ál-plasztikai sebész

Három év börtönbüntetést szabott ki egy francia bíróság egy orvosra, aki plasztikai sebésznek adva ki magát megannyi páciensét átszabta egy elhagyatott marseille-i klinikán.
2008. szeptember 8. hétfő 17:45 - Hírextra
Júniusban kezdődött annak a francia orvosnak a pere, aki a vád szerint 2002 és 2004 között több száz embert csalt fondorlatos módon a kiürült klinika mocskos épületeibe, hogy ott higiénikusnak nem nevezhető körülmények között fájdalmas és veszélyes műtéteket hajtson végre rajtuk.
A foglalkozására nézve valóban orvos, ámde plasztikaisebész-képzettséggel nem rendelkező Michel Maure-t a börtönbüntetésen túl 75 ezer euró kártérítés kifizetésére kötelezte a bíróság. Áldozatai közül nagyjából százan tettek panaszt fizikumuk elcsúfítása, illetve az őket ért maradandó egészségkárosodás miatt.

A tárgyalása alatt szökésben lévő sarlatánt augusztusban fogták el Spanyolországban, miután valaki felfigyelt rá egy luxusjachton. A spanyol hatóságok feltételezhetően napokon belül átadják a férfit francia kollégáiknak.

Maure, akit áldásosnak nem nevezhető ténykedése okán 2007-ben már kizártak a francia orvosi kamarából, állítólag "a világ egyik legjobb orvosaként" hirdette magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását