2024. április 29. - Péter

Batman és az Oscar

A sötét lovag című nagysikerű akciófilm gyártója a januári Oscar-hajszában szeretné újraforgalmazni a Batman-mozit, hogy nagyobb esélye legyen az akadémiai díjra.
2008. szeptember 12. péntek 15:15 - Hírextra
A The Hollywood Reporter értesülése szerint a Warner Bros. már tárgyal is az Imaxszal, hogy az Oscar-szavazások időszakára biztosíthassa a film mozivetítését.

A sötét lovag 512 millió dolláros (közel 87 milliárd forint) észak-amerikai jegybevételével a Titanic után a második leglátogatottabb filmmé tornászta fel magát. A hazai piacon kívül további 440 millió dollárt (75 milliárd forint) keresett.

A népszerű produkció bemutatása óta tartja magát a nézet, hogy a rendező Christopher Nolan, és a Joker szerepét alakító, januárban elhunyt Heath Ledger teljesítménye méltó az amerikai filmakadémia elismerésére.

Az akadémia szabályzata szerint az a film kerülhet versenybe a nevezésért, amely a díjkiosztást megelőző évben legalább egy hétig Los Angeles-i mozik műsorán szerepelt. Ezért aztán sok stúdió szereti decemberre időzíteni filmje bemutatóját, hogy még friss legyen az Oscar felől döntők emlékezetében - magyarázta a BBC.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását