2024. szeptember 28. - Vencel

Ereszt a Barátság vezeték, spriccel az olaj

Spriccel a kőolaj a Barátság vezetékből Ecsernél, a lakók biztonságban vannak, az M0-ás forgalma zavartalan - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
2008. október 14. kedd 10:05 - Hírextra
Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az M0-ás autópálya 44-es kilométerénél a bal pálya mellett húzódó Barátság kőolajvezeték eddig ismeretlen okból megsérült és folyik belőle az olaj.

Tájékoztatása szerint a műszaki hiba kijavítása, illetve a kárelhárítás folyamatban van, lakókat, illetve az M0-ás elkerülő út forgalmát az kiömlő olaj nem veszélyezteti.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója korábban arról számolt be, hogy az olaj több tíz méter magasságban spriccel a vezetékből az autópályától 150-200 méterre.


Elmondása szerint a tűzoltók homokkal próbálják megakadályozni, hogy a kiömlő kőolaj szétterjedjen.

Az MTI információi szerint a területen építkezés folyt, egy munkagép területrendezés közben szakította el a vezetéket, amely mindössze tíz centiméter mélyen a talajban.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta: 200 méteres körzetben robbanásveszély van, ezért lezárták a területet. Hozzátette, hogy a megsérült vezetékszakaszt elzárták, ezért kisebb nyomással ömlik az olaj.

Az ecseri önkormányzat munkatársa az MTI-nek elmondta: az erős olajszag miatt megkérték az iskolákat, óvodákat hogy zárják be az ablakokat és ne engedjék a gyerekeket az udvarra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását