Négyféle sólet
Indiai, marokkói, askenázi (nyugati zsidó) és kurd sóletet (babos étek) is megkóstolhatnak az érdeklődők vasárnap a Zsidó gasztronómiai fesztiválon, a Király utcát a Dob utcával összekötő Gozsdu udvarban.
2008. november 21. péntek 07:24 - Hírextra
A fesztivál izraeli reggelivel, a seksukával kezdődik 10 órakor. Ez omlettet takar paradicsommal, zöldpaprikával és keleti fűszerekkel. Jár hozzá még olajbogyó, szezámmagkrém (thina), tejszínes krémsajt és friss, meleg bagel (lovaglókengyel-alakú péksütemény).
A látványkonyhában Grenadine gasztroblogger csicseriborsós csirkét készít ebédre, ezt ingyen megkóstolhatja bárki - mondta el az MTI-nek Susán Eszter szervező.
Lesz ebédre indiai sólet, amely erősen fűszeres, a marokkói csicseriborsóval készül, az askenázit töltött libanyakkal és a kurdot darált marhahússal töltött zöldségekkel tálalják.
Bodrogi "Fűszeres" Eszter, a másik blogger, akinek most jelent meg Fűszer és lélek című szakácskönyve, kalácsot (hatfonatú barheszt) süt délután a látogatókkal közösen, a kávéházban keleti édességek, mint a halva és a baklava, különleges kávék és teák fogyaszthatók.
A gasztronómián túl a színpadon Meir Hermon izraeli énekes, gitáros, a Z,mirim diákklezmerbanda és az Al Tabla ütőhangszeres csoport lép fel.
A gyerekeket egész nap különprogramok szórakoztatják, mint az Alma együttes, Ricsi bohóc, de lesz nekik szörpivó- és fánkevőverseny is.
Forrás: MTI