2024. június 26. - János, Pál

Nem következetes ellenzékiség

Ágh Attila politológus szerint az MDF és az SZDSZ nem konfrontálódott következetesen és tartósan a miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenc ezért tudott alkalmi válságkoalíciót kötni a két kisebb parlamenti párttal. A szakértőt annak kapcsán kérdeztük, hogy bá
2008. december 8. hétfő 21:10 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc felelős és felelőtlen párokra osztotta a parlamentet, az általa felelősnek tartott pártokkal pedig válságkezelési koalíciót hozott létre - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila politológus. Ennek alapja szerinte az a nézet, hogy válság idején nem lehet marakodni, összefogásra van szükség.

A politológus kifejtette: mind az SZDSZ-nek, mind az MDF-nek volt Gyurcsány-ellenes időszaka, de ez nem tekinthető tartós, következetes magatartásnak. Az MDF-nél ez sokkal puhább volt, ők az egész parlament föloszlatását javasolták. De a két párt kóstolgatta, milyen mozgástere van ellenzékben.

A Fidesz pedig 10 százalékot vesztett támogatottságából azért, mert nem tudta bizonyítani, hogy konstruktív ellenzék - szögezte le Ágh Attila. Azaz, mint mondta, a Fidesz választói is elvárják, hogy a válság alatt a párt pozitív javaslatokkal álljon elő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását