2024. június 26. - János, Pál

Óriási meccs, magyar győzelem

A magyar válogatott hatalmas csatában 31-30-ra nyert a svéd csapat ellen a férfi kézilabda-világbajnokság zágrábi középdöntős csoportjában vasárnap, és így maradt esély, hogy az együttes a legjobb hat közé kerüljön.
2009. január 25. vasárnap 18:07 - Hírextra
Középdöntő, 2. forduló:

I. csoport (Zágráb):
Magyarország-Svédország 31-30 (16-18)
-------------------------------------
gól: Ilyés 8, Császár 7/1, Nagy 6, Gál 3, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 2, Mocsai 1/1, Harsányi 1, illetve Ka:llman 8, Andersson 7, Larholm 4/2, Arrhenius 3, Lennartsson 3/1, Carlén 2, Gustafsson 1, Doder 1, Fahlgren 1

A vb-n a lövésblokkolásban éllovas Nagy László hüvelykujjsérülése ellenére vállalta a játékot, ám Eklemovics kihagyta a fontos összecsapást lovaglóizom-húzódás miatt.

Két svéd kapufa után Ilyés duplázott, aztán Nagy is kétszer beköszönt. A 6. percben már 5-2 volt az előny. A svédektől eleinte csak Andresson veszélyeztetett, ám Ka:llman felzárkózott hozzá, és egyenlített (5-5). Az ellenfél védelme is feljavult, Sjöstrand hét percig nem kapott gólt. Ettől kezdve felváltva vezettek a csapatok.

Gál kiállítása alatt a magyarok remekül összpontosítottak, és növelték előnyüket (12-9). A gyors és pontos támadásokkal, valamint Fazekas remeklésével sikerült megőrizni a különbséget. Később aztán Császárt és Katzirzot is kiküldték, és a kettős emberfórban fordítottak a skandinávok. Hajdu János szövetségi kapitány időt kért, ám a svédek lendületét csak a szünet törte meg. A félidő utolsó öt percében nem esett magyar gól (16-18).

A fordulást követően - emberelőnyben - jött a magyar egyenlítés, és újra együtt haladt a két gárda. Mindkét védelem agresszíven zárt, de érződött az idegeskedés is. Mocsai büntetőt rontott, de Ilyés és Császár bombáival tartotta a lelket a többiekben.

Herbert felesleges szabálytalansága és kiállítás vezette be az utolsó tíz percet, de így is sikerült vezetést szerezni, mert Fazekas 7 méterest védett. Harsányi fontos gólt lőtt másfél perccel a vége előtt, és a svédek erre időt kértek. A záró három támadás mindkét oldalon kimaradt, így sikerült begyűjteni a roppant fontos két pontot.

Később:
Franciaország-Koreai Köztársaság 18:30 ó
Horvátország-Szlovákia 20:30 ó

Szombaton játszották:
Horvátország-Magyarország 27-22
Franciaország-Svédország 28-21
Szlovákia-Koreai Köztársaság 23-20

A csoport további programja:
kedd:
Magyarország-Koreai Köztársaság 16:30 ó
Szlovákia-Svédország 18:30 ó
Franciaország-Horvátország 20:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását