2024. április 29. - Péter

Születésnapi süteményverseny Kazincbarcikán

Az észak-borsodi Kazincbarcika ötvenötödik születésnapja alkalmából Kazincbarcika Süteménye versenyt rendeztek a településen. Az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpontban szombaton értékelték a gasztronómiai remekeket.
2009. február 1. vasárnap 20:21 - Hírextra
Tizenkét süteménnyel neveztek a viadalra a cukrászkodást kedvelő háziasszonyok. A verseny győztese Kocsisné Ablonczy Irén pedagógus lett a "gyümölcskavalkád" fantázia nevű édes desszerttel. A Kopcsik Lajos mestercukrász által vezetett zsűri ezt ajánlja majd a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek figyelmébe.

A verseny kiírása szerint azokkal az egyedi receptekkel lehetett pályázni, amelyek egyetlen szakácskönyvben sem lelhetőek fel - idézte fel a pályázati hirdetést Maros Éva, a helyi önkormányzat szóvivője. Hozzátette: a bírálati szempontok között a szép kivitelezés, a harmonikus ízek, a kreativitás, a tészta állaga, a krém és töltelék állaga, a süteménydarabok súlya szerepeltek.

A nyilvános értékelésen Kopcsik Lajos a győztes sütemény kapcsán úgy fogalmazott: bár valamennyi pályázati darab édes remekmű volt, a gyümölcsvarázs íze, kivitelezése, technológiája, külleme volt a legtökéletesebb.

A verseny győztese a vasárnapi születésnapi szabadtéri partin veheti át a jutalmát Szitka Péter Kazincbarcika polgármesterétől és Kopcsik Lajos mestercukrásztól, ami az évszámhoz passzolón 55 ezer forintos vásárlási utalvány. A süteményverseny valamennyi résztvevője emléklapot és ajándékot kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását