Lekerül a brit katonák étlapjáról a hagyományos vagdalt marha és ragacsos puding, s helyüket egy sor új fogás, például a szigetország elsőszámú kedvence, a chicken tikka maszala elnevezésű, indiai eredetű húsétel foglalja el a védelmi minisztérium pénteki
2009. február 7. szombat 08:00 - Hírextra
Quentin Davies a hadsereg ellátásáért felelős miniszter azzal magyarázta az ízpaletta színesítését, hogy a hosszú ideig szolgálatot teljesítő katonák étkezetésében nagyobb változatosságra van szükség.
Az Irakban vagy Afganisztánban állomásozó brit legénység ezentúl húsz új fogásban lelheti örömét: többek között a tésztás, a vegetáriánus és a multikulturális étkezési szokásoknak megfelelő menükben.
Első körben több mint 300 ezer porciót osztanak szét tesztelésre a katonák között az új ételcsomagokból, amelyek még az 50 fokos melegben is ízletesek.
A főbb táborokban állomásozó katonák eddig is általában kiegyensúlyozott és tápláló ételeket kaptak, ám az eldugott afgán vagy iraki területeken szolgálók nem mindig juthattak nyers alapanyagból készült, szakács főzte ebédhez - mondta Paul Cunningham, az új étrend felelőse.