2024. szeptember 28. - Vencel

Öszefogással lehet csökkenteni a forint terheit?

Akár a forint árfolyamára is hatással lehetne, ha parlamenti pártok elköteleznék magukat az ország számára fontos változások mellett - mondta Kékesi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. március 6. péntek 12:28 - HírExtra
Ha Magyarországon a politika elkötelezné magát a szükséges változások mellett, akkor arra a nemzetközi piacok, a befektetők és a hazai közvélemény is pozitívan reagálna, javulna a bizalom - fejtette ki a kormánypárti politikus az MTI kérdésére.

Kékesi Tibor szerint ennek a megállapodásnak "egyik napról a másikra is" lenne hatása, akár a forint árfolyama is javulhatna.

Elmondta, hogy a szakértőkből álló Reformszövetség, illetve a kormány is ismertette már az átalakításokra vonatkozó javaslatait, s az SZDSZ és az MDF is elkötelezte magát a változások mellett.

Hozzátette: Orbán Viktor és pártja, a Fidesz, valamint a KDNP viszont még mindig nem mondott semmit arról, milyen elképzelései vannak a válság kezelésére.
Kékesi Tibor szerint az embereknek joguk van tudni, milyen javaslatai, programja van egy "kormányrúd" közelébe kerülő pártnak.

"Hol az a program, ami mentén vezetné az országot?" - kérdezte.Kitért arra, hogy a kormány és Reformszövetség javaslatai nem állnak olyan távol egymástól, így azok "összefésülhetők".

Úgy vélte, hogy azonos a törekvés egy "kvázi egykulcsos adórendszer" kialakítására a Reformszövetség és a kormány javaslataiban. Emlékeztetett rá, hogy a kormány javaslatai egy magas sávhatár megállapításával az adózók 83 százalékát egy kulcsba sorolják.

Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének pénteken délután lesz szokásos országértékelő beszéde a Millenáris Parkban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását