2024. április 28. - Valéria

A Magyar Jazz Ünnepe országszerte!

Budapesten és tizenegy vidéki városban rendezik meg jövő csütörtöktől a Magyar Jazz Ünnepét, amelynek fővárosi nyitányán adják át a Szabó Gábor Életműdíjat Csepregi Gyula szaxofonművésznek.
2009. március 14. szombat 11:05 - HírExtra
Ugyancsak a csütörtöki, Budapest Jazz Clubban tartandó ünnepségen veheti át Maloschik Róbert, az mr3-Bartók rádió dzsessz-szerkesztője a Pernye András-díjat, amelyet idén adományoz először a Magyar Jazz Szövetség.

Mint a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében olvasható, a csütörtöki díjátadó után Csepregi Gyula az újjáalakult In Line együttessel ad koncertet. Az első napon lép fel a Corneliu Tutu Band és a Balázs Elemér Group. Pénteken a Nigun együttes, a Bágyi Balázs Quartet, valamint a sepsiszentgyörgyi Fabatka zenekar lép színpadra. Őket a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatóinak koncertje követi.

A szombati program része a koncert- és fesztiválszervezők országos találkozója. Koncertet adnak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszakos hallgatói. Utánuk Laszlo Gardony, a bostoni Berklee Egyetem professzorának szóló zongorakoncertjét, majd Laszlo Gardony és Aaron Gardony zongora-bőgő duóját hallhatja a közönség. A szombati programban szerepel a For Tunes együttes és a több hónapos külföldi tartózkodás után újra itthon fellépő Oláh "Tzumo" Árpád triója.

A háromnapos fővárosi programot - akárcsak tavaly - fiatal tehetségek koncertje, a Zeneakadémia dzsessz tanszakosaiból álló bigband fellépése zárja László Attila vezetésével.

Az előző évek kedvező tapasztalatai alapján Nagykanizsa, Sopron, Dunaújváros, Nyíregyháza, Pécs, Győr, Székesfehérvár, Mátészalka, Kiskőrös, Tata és Miskolc is csatlakozik a dzsesszünnep eseményeihez. A budapesti és vidéki programokhoz igazodva április közepéig határon túli városokban is lesznek koncertek - közölték a szervezők.

A Magyar Jazz Ünnepét először a szövetség megalakulásának évében, 1990-ben rendezték meg. A sorozat 2000-től néhány éven át más programok keretében élt tovább, majd két évvel ezelőtt ismét önállóan szervezték meg. A Magyar Jazz Ünnepének teljes programja megtalálható a www.jazzszovetseg.hu és a www.bjc.hu című oldalakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását