2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Járóka Lívia: munkára lenne szükségük a romáknak

Mindenekelőtt munkára lenne szükségük a romáknak, de nem csak nekik - mondta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken sajtótájékoztatón, Miskolcon.
2009. március 27. péntek 20:10 - HírExtra
A képviselő hangsúlyozta: Miskolc peremkerületeiben "borzasztóan rossz körülmények között élnek a romák, miközben az ország újjáépítésében óriási feladatok várnak rájuk".
Járóka Lívia kiemelte: nemcsak a romatársadalom meghatározó többsége, hanem a többségi társadalomból is igen sokan - legalább háromszázezren - szegénységben, szörnyű körülmények között élnek, "a létük forog kockán".

A gazdasági válság őket még inkább sújtja - mondta, hozzátéve: ma különösen szükség lenne olyan tudásra, kurázsira, amely elősegíti, hogy ezen "rétegek integrálásával" megindulhasson a fellendülés.
Járóka Lívia kitért arra: mindenekelőtt munkára lenne szükségük a romáknak, "de nem csak nekik".

Munka, munkahely, oktatás, képzés, ez szükséges - szögezte le a képviselő, megjegyezve, hogy az utolsó órákban vagyunk, a leszakadó rétegekkel sokkal többet kell törődni, a fiataloknak és a cigány értelmiségnek pedig óriási szerepe kell, hogy legyen abban: a társadalom ne legyen megosztott, ne legyen rasszizmus.

Csöbör Katalin, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú választókerületének elnöke közölte: az európai parlamenti választás tétje az, hogy az a párt küldhesse Brüsszelbe a lehető legtöbb képviselőt, amely kormányzása idején építette, nem pedig tönkretette az országot.

Fontosnak nevezte, hogy olyan képviselők kerüljenek az Európai Unió parlamentjébe, akik Magyarországnak jobb pozíciókat harcolhatnak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását