2024. szeptember 28. - Vencel

Később lesz farkcióvezető-választás

Várhatóan április 13-án választ új frakcióvezetőt az MSZP képviselőcsoportja. Mesterházy Attila, az MSZP alelnöke, leendő frakcióvezetője az MTI kérdésére pénteken elmondta: a jövő héten valószínűleg nem tart ülést a képviselőcsoport, mivel nem lesz parlamenti ülés sem.
2009. április 3. péntek 11:04 - HírExtra
Közölte, hogy az eredeti tervek szerint az MSZP hétfőn benyújtja az Országgyűlésnek a konstruktív bizalmatlansági indítványt, amelyhez már összegyűjtötték a megfelelő számú aláírást.

Lendvai Ildikó jelenlegi frakcióvezető csütörtökön jelentette be, hogy leköszön a posztról, miután elfogadta a jelölést a pártelnökségre. Utódjának - Kiss Péter, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc és a saját javaslata alapján - Mesterházy Attilát nevezte meg.
Mesterházy Attila azt mondta, ő nem fog senkit ajánlani frakcióvezető-helyettesnek, erre a képviselőcsoport tesz majd javaslatot. Mindenki választó és választható - emlékeztetett.

Úgy fogalmazott: vártalanul érte, hogy felkérték frakcióvezetőnek. Megtisztelőnek tartja azt is, hogy több helyről kapott pártelnök-jelölést. Az alelnök úgy értékelte, ez megelőlegezett bizalom, és talán az elmúlt évek munkájának elismerése is.

Véleménye szerint frakcióvezetői jelölése mögött az is állhat, hogy elismerik a párt folyamatos megújulásának igényét.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az elmúlt három évben - ami számára jó felkészülési időszak volt - nagyon sokat tanult Lendvai Ildikótól és a frakció vezetésétől.

"A frakcióvezető mindig emblematikus figura. Minden karizmatikus vezető után - Lendvai Ildikó is ilyen - nehéz új vezetőként megjelenni , de egyben egy kihívás is" - fogalmazott az alelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását