2024. május 17. - Paszkál

Durva! Nyolcéves nevelt lányával közösült egy pedofil

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki a gyanú szerint 8 éves nevelt lányával közösült, annak 11 éves testvérével szemben pedig szemérem elleni erőszakot követett el.
2009. május 6. szerda 12:11 - HírExtra
Mind a szemérem elleni erőszakért, mind az erőszakos közösülésért külön-külön is kiszabható 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés. A gyermekeket ideiglenes jelleggel gyermekvédelmi szakszolgálati felügyelet alá helyezik - mondta.

A BRFK osztályvezetője rámutatott: a büntetlen előéletű, 30 és 35 év közötti férfi hónapokon keresztül folytatta cselekedetét, a gyermekeknek pedig fenyegetéssel megtiltotta, hogy bárkinek szóljanak az ellenük elkövetett tettekről. A környezetük viszont felfigyelt arra, hogy feltűnően visszahúzódóan viselkedtek a lányok abban a XVIII. kerületi általános iskolában, ahol tanultak.

A sorozatosan elkövetett bűncselekményekre úgy derült fény, hogy a 11 éves lány április 29-én elmesélte egyik osztálytársának, hogy nevelőapja huzamosabb ideje fajtalankodott vele, szexuálisan zaklatta. Ezután ezt elmondták az osztályfőnöküknek, majd az igazgatónő szólt a rendőrségnek, amely forró nyomon indult el, és hat órán belül kézre kerítette a gyanúsítottat - közölte Nahalkó József.

A rendőr őrnagy kitért arra, hogy a nyomozásba bevontak gyermekvédelmi szakembereket és nőgyógyászt is, a 11 éves kislányt és több osztálytársát pedig életkoruknak megfelelő körülmények között hallgatták ki.

Ekkor mondta el a 11 éves áldozat, hogy 8 éves húgát megerőszakolta nevelőapja. A férfi többszöri kihallgatás után beismerte tetteit. Ezeket akkor követette el, amikor a gyermekek édesanyja nem volt otthon, vagy aludt a XVIII. kerületi albérleti lakásukban. A kihallgatásokon azt is megtudta a rendőrség, hogy a feltételezett elkövető fényképeket készített meztelen nevelt lányairól, ezért tiltott pornográf felvétel készítése miatt is indulhat ellene eljárás.

Kérdésre Nahalkó József elmondta: eddigi ismereteik szerint a gyermekek édesanyja nem tudott a bűncselekményekről. Arról is szólt, hogy "sokat edzett kollégáit is meglepte ez az eset". A statisztikát ismertetve utalt arra, hogy az utóbbi időben csekély mértékben nőtt a kiskorúakkal szemben elkövetett erőszakos cselekmények száma, a családon belül a gyermekek rovására elkövetett erőszakos nemi cselekmények száma viszont a fővárosban alig néhány volt az elmúlt fél évben.

A szakember közölte: 2008 végétől kapcsolattartási programot indítottak az önkormányzatokon keresztül a nevelőintézetekkel, melynek keretében az arra kijelölt nyomozók havonta eszmecserét folytatnak az intézményvezetőkkel.

Lengyel Judit, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelési igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón kijelentette: a gyermekvédelmi intézményeknek szoros kapcsolatot kell kialakítaniuk a rendőrséggel. Ennek megfelelően már eddig is szerveztek közös programokat a rendőrség bűnmegelőzési osztályával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását